Andrei Butusină

 
Andrei-Butusina-CoFounder-Arhitect2

 

„Casa mea ideală ar avea nuanțe de gri, alb, negru și lemn”.

Andrei Butușină este arhitect și, totodată, cofondator al studioului de arhitectură și design CRAFTR. A terminat facultatea în anul 2011 și își aduce aminte că era în clasa a X-a când și-a dat seama că singura profesie capabilă să îmbine cele două mari pasiuni ale sale - cea pentru desen și cea pentru lucrurile tehnice - era arhitectura.

În opinia lui, atunci când ne apucăm de o amenajare, trebuie să ținem cont de un aspect extrem de important: ca bugetul lucrării și durata execuției să fie realiste.

andrei butusuna - 1
photo credits Doru Oprisan
andrei butusina - 2
photo credits Doru Oprisan

 

Cum arată casa lui ideală? „Ar avea nuanțe de gri, alb, negru și lemn”. Dar Andrei nu crede în rețete standard de amenajare și spune că, pentru el, proiectul preferat va fi, de fiecare dată, următorul!

Andrei a fost unul dintre arhitecții care s-au implicat în cea de-a II-a ediție a proiectului „Case Ciripite”, organizat de Asociația De-a Arhitectura, în cadrul căreia a construit „NӒSTE”, un cuib prietenos, format din elemente simple. „Un exercițiu de improvizație”, spune el, „ce încurajează abilitatea copiilor de a da noi întrebuințări obiectelor obișnuite”. 

andrei butusuna - 3
photo credits Doru Oprisan
Andrei Butușină
andrei butusuna - 1
andrei butusuna - 2
andrei butusuna - 3