Stil feminin şi eleganţă discretă la birou

 

perete colorat birou burda

 

Pereți colorați, angajați mai veseli. Creați pe unul dintre pereții biroului un model ca un soare.

Nuanțele pereților unui birou, culoarea pardoselii, dar și a mobilei pot influența performanța angajaților, spun studiile. Frank Mahnke, autor a numeroase studii și cărți pe tema impactului pe care îl au culorile asupra stării de spirit, recomandă nuanțele pastelate și culorile vesele pentru conference rooms sau birouri unde de obicei  au loc întâlniri cu clienții. Pentru unul din birourile din noul sediu Burda, Iuliana Cristea, expert DURAZIV în tehnica aplicării, a realizat un model elegant cu raze colorate în nuanţe graduale de oranj.

Grad de dificultate: greu

Durata: maxim o zi

Materiale necesare:

- Șmirghel abraziv
- Ruletă
- Nivelă
- Bandă adezivă de hârtie de 0,5 - 1 cm lățime
- Trafalet cu păr scurt
- Vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPRO C03-01, C03-02, C03-03, C03-04, C03-05, C03-06, C03-07, C03-08, C12-18 pentru fundal 
- Amorsă concentrată cu Kauciuc 

Pasul 1: Măsurați cu atenție lungimea și lățimea suprafeței pe care veți lucra și încadraţi-o cu ajutorul benzilor adezive de hârtie. Trasaţi razele folosindu-vă de nivelă şi ruletă pentru a va asigura că sunt perfect drepte.  

pont colorare

Optaţi pentru asimetrie şi creaţi unghiuri mai înguste şi mai dese în partea de sus, unde veţi folosi nuanţe mai pale, şi unghiuri mai obtuze şi mai puţine la bază, unde veţi aplica nuanţe mai intense.

pasul 1 colorare perete birou burda

Pasul 2: Pentru model, am ales din paletarul Duraziv ColorPRO nuanțe vii şi luminoase de portocaliu din secţiunea Clasic. Profitând de geometria camerei, am aplicat modelul pe o grindă uşor ieşită în afară faţă de restul peretelui, ceea ce conferă modelului şi un aspect 3D.  Pentru peretele de fundal am folosit o nuanţă delicată de gri-bleu, C12-18, pentru a tempera astfel trecerea de la oranj la alb.

pont colorare

Folosiți benzi mai late care, după dezlipire, vor lăsa în urmă linii albe de delimitare. Veți evita astfel un aspect încărcat şi veţi evita amestecarea culorilor.

Pasul 3: Aplicați culorile cu un trafalet îngust, cu păr scurt. Lăsaţi să se usuce bine primul strat înainte de a aplica a doua mână de vopsea lavabilă.

Pasul 4: Pentru model, am ales din paletarul Duraziv ColorPRO 14 nuanțe vii de albastru, verde, galben, portocaliu și roz atât din secţiunea Clasic, cât și Selecta. Pentru că modelul conține foarte multe culori, alegeţi o banda de hârtie mai lată care, după dezlipire, va lăsa în urmă linii albe de delimitare, evitând astfel un aspect prea încărcat.

pasul 2 colorare perete duraziv