Tonuri neutre - cum le combinăm?

Un studiu recent făcut de echipa DURAZIV printre cumpărătorii de vopsea lavabilă, arată că o mare parte dintre ei preferă să folosească albul pentru a zugrăvi, pentru că nu ştiu cum să aleagă culorile, astfel încât să creeze o schemă cromatică unitară pentru toată camera sau toată casa. „Dacă faci totul alb se potriveşte cu orice, e ca pânza unui pictor pe care poţi adăuga orice culoare, apoi, fie că e vorba de canapea, perdele sau covor, n-ai cum să dai greş”, spune unul dintre intervievaţi. Desigur, o cameră cu pereţi albi poate fi personalizată prin accente de culoare, dar poţi obţine un efect mai spectaculos dacă alegi un ton neutru în loc de alb. Vă propunem două stiluri de amenajare, colonial şi nautic, în care combinăm tonurile neutre cu cele accent pentru a obţine un ambient armonios.

Pentru living am ales stilul colonial. Dezvoltat odată cu colonizarea Americii de către britanici (1608 – 1830), acest tip de amenajare se traduce prin folosirea unor textile cu aspect preţios, cum ar fi mătasea, a imprimeurilor animal print sau cu elemente de inspiraţie vegetală, a lemnului de esenţă rară – teak, sau utilizarea împletiturilor din fibre naturale. E un stil care se pretează pentru o locuinţă aerisită, fără mult mobilier, luminoasă, cu atmosferă relaxată.

trend - colonial living

 

Tips&tricks 

Pentru pereţi, puteţi alege un ton din secţiunea Neutre - de exemplu, C13 – 01 şi să combinaţi cu un ton nuanţat de alb, de exemplu C00 – 05, pentru tavan.

Dacă vă plac vacanţele la mare, stilul nautic poate fi o idee bună pentru amenajare, iar tonurile neutre sunt cele mai potrivite pentru a balansa accentele de bleumarin sau roşu specifice acestui stil. Tonuri discrete, care te duc cu gândul la plaje însorite, cu nisip fin, la cochilii de scoici, la umbrele de soare acoperite cu stuf, iată care pot fi sursele de inspiraţie atunci când alegeţi culoarea pentru pereţi.

trend - nautic bedroom

Tips&tricks 

Nouă ne place bucătăria acestui apartament din Eforie Nord, tocmai pentru că stilul de amenajare se armonizează perfect cu locaţia. Mobila albă de la Ikea a fost combinată cu un blat de stejar, care să amintească de puntea de lemn a unei corăbii, ca şi parchetul, de altfel. Faianţa clasică a fost înlocuită cu un mozaic, nu doar culorile sunt în stil navy, ci şi forma pietricelelor aminteşte de cele pe care le aduce marea la mal, rotunjite de valuri. Micile obiecte de decor sunt alese cu grijă, având aceeaşi sursă de inspiraţie – marea. Un fotoliu de ratan, un covoraş în dungi alb-albastru şi câteva mici accente de roşu-coral, completează decorul în mod echilibrat.

trend - bucatarie neutru
trend - colonial living
trend - nautic bedroom
trend - bucatarie neutru