5 idei de amenajare pentru o cameră cu doi copii

Când doi copii trebuie să împartă același spațiu, amenajarea devine o sarcină grea și ambițioasă, dar rezultatul poate fi o cameră unde cei doi construiesc zeci de amintiri. Va fi nevoie de o perioadă de acomodare, mai ales dacă primul născut a avut mult timp camera lui, așa că testează mai întâi să vezi dacă le surâde ideea, nu lua decizia fără să te consulți cu ei și analizează bine dacă cel mare poate avea grijă de mezin.
1. Folosește culorile preferate de ambii copii Doi copii vin la pachet, de cele mai multe ori, cu personalități diferite și bine conturate, gândește-te la amândoi în egală măsură atunci când le decorezi camera, chiar dacă unul e mai mare și cu gusturi mai bine definite. Fie că folosești o vopsea lavabilă într-o nuanță neutră, fie alegi un roz viu sau un albastru electrizant, culorile trebuie să fie pe placul ambilor copii. Atenție: nu colora întreaga cameră în nuanțe puternice de roșu! E o culoare care crește tensiunea și provoacă agresivitate. Nici violet nu e indicat pentru mai mult de un perete.
2. Optimizează spațiul Spațiul restrâns este o situație comună a apartamentelor de bloc din România. Mai mult decât atât, camera trebuie să fie și loc de dormit, de învățat și de joacă. Ei bine, paturile suprapuse sunt o soluție la îndemână. Le poți integra ușor într-o cameră colorată, cu mențiunea că este indicat ca cel mai mare dintre cei doi copii să ocupe patul de sus. Pentru economisirea spațiului, jucăriile și lenjeria pot fi depozitate în cutii de carton sau ratan, așezate sub pat.
3. Personalizează vizibil obiectele celor doi copii Dacă paturile suprapuse nu sunt pe placul copiilor, așază paturile de o persoană paralel unul cu celălalt, dar separă-le cu o comodă. Poți folosi etichete cu numele fiecărui copil, ca să nu existe certuri sau poți vopsi cu email acrilic fiecare sertar al comodei în culoarea preferată. E un stil de amenajare bun și pentru familiile în care sunt gemeni.
4. Oferă-le, pe cât posibil, spațiu personal Copilului mai mare îi vine greu să-și împartă camera cu cel mic și simte că nu are intimitate? Atunci, poți construi un perete despărțitor, cu ușă glisantă. În felul ăsta, fiecare își poate decora cum vrea partea lui de cameră. E o soluție bună și pentru cuplul băiat – fată, mai ales dacă se îndreaptă către adolescență. Dacă optaţi pentru pereţi albi, totuşi, alegeţi o vopsea rezistentă la pătare, cu grad mare de lavabilitate, special creată pentru medii expuse la uzură – Duraziv cu Kauciuc – vopsea superlavabilă de interior.
5. Transformă nișele în spații de depozitare Depozitarea și micile detalii sunt cuvintele-cheie. Câteva cutii colorate pot fi soluția optimă pentru a păstra jucăriile copiilor, chiar la vedere. Le găsiți în toate magazinele home&deco, nu costă mult și sunt perfecte pentru că micuții își pot alege culorile preferate. Un cufăr din lemn, vesel colorat, e o altă idee de depozitare: avantajul e că poate fi transformat și în loc de citit și că, folosind un email acrilic de calitate, îi poți schimba oricând culoarea.
Fiți curajoși și înlocuiți albul cu o paletă dinamică de culori, nu doar pentru că suportă mai ușor „accesele” de creativitate ale puilor voștri, dar și pentru că veți da mai multă personalitate camerei. Încercați albastru, turcoaz, verde, tușe vesele de portocaliu sau roz. Folosiți-vă imaginația și implicați-vă copiii. Pentru spații intens circulate încercați vopseaua superlavabilă Duraziv cu Kauciuc. Pelicula perfect elastică și impermeabilă este ideală pentru zonele cu trafic intens, unde pereţii necesită curăţare periodică. Țineți cont și de vulnerabilitatea copiilor în fața bacteriilor și alegeți produse eficiente, fără amoniac sau emisii toxice și risc zero în declanșarea alergiilor respiratorii: Duraziv Standard Antibacterian și Duraziv Fără Miros. Sănătatea copiilor este pe primul loc, așa că nu faceți compromisuri la calitate și alegeți cu grijă produsele folosite.

Produse & Sisteme