Fabrica Duraziv

FABRICA DURAZIV  este situată în Popești-Leordeni, jud Ilfov, în imediată apropiere de București, pe Str. Fagului nr. 21, cod 077160; adresa pentru încărcare camioane este Șos. Olteniței nr. 202. Obiectul de activitate al fabricii în care funcționează mai multe linii de producție specializate este cercetarea-dezvoltarea și producția de adezivi, mortare uscate, componente structuri metalice pentru construcții, vopsele lavabile și tencuieli decorative structurate pe bază de apă.

Investițiile cumulate realizate la Fabrică de la înființarea Companiei în 2003 și până în prezent se ridică la 16 milioane de euro.
  • 2003: 3.5 milioane euro –producție profile si accesorii metalice pentru gips-carton
  • 2007: 8.5 milioane euro –producție mortare și adezivi (laborator cercetare-dezvoltare & echipamente de producție)
  • 2012-2013: 2.5 milioane de euro în dezvoltarea liniilor de producție de mortare, adezivi și vopsele și a noului sistem de colorare cu pigmenți pudră
  • 2021: 1.5 milioane de euro pentru construcția unui deposit pentru profile

Fabrica face parte din eco-sistemul Grupului Saint-Gobain în România, activând conform principiilor care asigură cea mai ridicată performanță pentru Securitate și Sănătate în muncă-SSM.Activitata fabricii se derulează conform cu cele mai înalte standarde de management pentru Calitate și Mediu.

Dovadă stau

DEZVOLTARE

Colectivul specializat în cercetare-dezvoltare creează formule inovatoare pentru produsele din portofoliul Duraziv. Inovațiile lansate de-a lungul celor 20 de ani de existență a Companiei sunt dovada profesionalismului și dedicării echipelor de dezvoltare și de producție:

Mortare, vopsele decorative și tencuieli aditivate cu Kauciuc®  – cauciuc sintetic utilizat ca ingredient inovator,  cu rol de îmbunătățire a durabilității produsului și a lucrabilității (ușurinței în aplicare); Kauciuc® este marcă înregistrată Duraziv.

Produse care asigură un mediu igienizat, dezinfectat – vopsea care se aplică pe pereți pentru dezinfecția spațiilor precum spitale, cabinet medicale, cabinet veterinare, cantne, săli de clasă, camera de copii sau de hotel, locuri unde se prepare sau depozitează alimente, etc.

Email, amorsă și vopsea FĂRĂ MIROS, etichetate ECO Label. În 2011, DURAZIV FĂRĂ MIROS a fost prima vopsea etichetată ECO Label din România. În 2017, DURAZIV FĂRĂ MIROS a fost acreditată pentru clasa M1 = ZERO Compuși Organici Volatili (zero Formaldehidă) conform standardelor Finlandeze, din partea laboratoarelor Eurofins; și a primit Certificatul pentru standardul de calitate Blue Angel din Germania.

Vopsea lavabilă pentru interior destinată aplicării pe pereții din locuințe și spații publice precum băi, bucătării, balcoane închise, pivnițe, cu rol de protecție împotriva mucegaiului. Aceste spații predispose la condens, în medii cu abur și umezeală, favorizează înmulțirea coloniilor de mucegai.

Produse aditivate cu Silicon, cu rol de impermeabilizare/hidroizolare și protecție de lungă durată a finisajului și suprafeței – vopsea DURAZIV Standard cu Silicon, chit DURAZIV GM 59 cu Silicon…

Produse gata preparate, la găleată, care eficientizează etapele de lucru – gleturi de finisaj și chituri de rosturi pentru placări, etc – care necesită doar amestecare și nu presupun pregătire prealabilă și timp de așteptare, nici nu dau ocazia unei dozări aleatoare între ingrediente (față de pulbere + apă în cazul mortarelor uscate).

Produse special formulate pentru a rezista în medii supuse unor conditii climaterice ostile sau poluarii, ce impun un finisaj rezistent si usor de intretinut pe termen lung – chituri pentru placări, lacuri pentru lemn, lazuri DURAZIV Clima Protect®…

Sisteme testate propuse pentru anumite aplicații: Sisteme de termoizolare a fațadei ETICS (adezivi și mase de spaclu – specifice pentru  diverse tipuri de termoizolații, Sisteme de placare, Sisteme de finisare, etc. 

CERTIFICARI ALE PERFORMANTELOR

Marca Duraziv și fabrica Duraziv fac parte din Grupul Saint-Gobain începând din anul 2021, Saint-Gobain fiind parte în ultimii zece ani din Top 100 cele mai inovatoare companii din lume potrivit clasamentului realizat de Clarivate Top 100 Global Innovator™. Încă din 2011, de la prima nominalizare în topul celor mai inovatoare companii din lume, Saint-Gobain a depus peste 4.000 de brevete și a finanțat peste 100 de teze academice; a dezvoltat produse și soluții inovatoare pentru toate piețele sale de activitate pentru a-și menține poziția de lider, combinând performanța, beneficiile clienților și sustenabilitatea; și-a îmbunătățit procesele de fabricație, făcându-le mai eficiente din punct de vedere energetic și al resurselor; a inovat în domeniul serviciilor pentru clienți și al gestionării lanțului de aprovizionare, cu ajutorul tehnologiei digitale, a utilizării datelor și a inteligenței artificiale