Hidroizolare spații cu umiditate

Soluții - Hidroizolare spații cu umiditate

 

Hidroizolarea spațiilor cu umiditate, fie de la exterior, fie de la interior, este esențială pentru protecția și durabilitatea structurilor, prevenind infiltrațiile de apă care pot cauza, în timp, deteriorarea și alte probleme serioase. 

Duraziv s-a dedicat dezvoltării soluțiilor complete pentru hidroizolarea unei game variate de spații, indiferent că este vorba de hidroizolație pentru baie, balcoane, piscine, socluri ale clădirilor, pivnițe, subsoluri sau alte zone cu umezeală. Cu o gamă diversificată de produse și soluții inovatoare, Duraziv oferă tehnologii avansate care asigură o protecție de încredere împotriva infiltrării apei și a factorilor de mediu. 

Produsele Duraziv aditivate cu Kauciuc® sau cele realizate special pentru hidroizolare sunt în linie cu standardele de calitate și sunt concepute pentru a satisface cele mai exigente cerințe ale proiectelor de hidroizolare. Din această categorie fac parte:

 

*Mortarul hidroizolant cu Kauciuc®, silicon și fibre Duraziv EXPERT PM 45 

*Latexul flexibil Duraziv DF 45 cu Kauciuc®, produs ce are următoarele caracteristici:

 • Latexul măreşte flexibilitatea şi creşte rezistenţa la fisurare
 • Membrana rezultată prin mixarea Duraziv DF 45 cu mortarul poate fi aplicată pe suprafeţe exterioare supuse la tensiuni - terase, balcoane etc
 • În combinație cu mortarul hidroizolant Duraziv PM EXPERT 45, membrana are aderență sporită la beton, rezistență la încovoiere și la compresiune 
 • În combinație cu adezivii de placări Duraziv AM (9, 11, 13, 14, 15, 17) se obţin adezivi extra-flexibili pentru exterior clasa C2-S2, rezistenți la condițiile variabile de climă generate de anotimpuri și de expunerea directă la căldură/ îngheț/ intemperii.

 

*Adezivi precum Duraziv AM 15, AM 17, AM 18, AM 19. De exemplu, Duraziv AM EXPERT 19 cu Kauciuc® - Adeziv ALB extra-flexibil cu Kauciuc® pentru placări rapide, la interior și exterior, clasa C1F-S2 este gata de folosire după 8-13 ore. Este foarte rezistent în medii permanent umede: piscine, saune, băi termale sau pe faţade expuse intemperiilor (exces de umiditate, îngheț-dezgheț) sau radiației solare intense - balcoane, terase. Permite executarea de placări peste sistemul de termoizolaţie ETICS cu polistiren. Permite placări pe suprafeţe cu tensiuni extreme şi vibraţii - aflate lângă șosele sau căi ferate. Este recomandat pentru toate tipurile de plăci ceramice, plăci compozite, în special la exterior. Permite lipirea placă peste placă şi peste pardoseli încălzite sau cu hidroizolaţii minerale și rezistă la o paletă largă de temperatură (minim -30°C  până la maxim +70°C).

 

*Chitul Duraziv GM 59 cu silicon - Chit de rosturi hidroizolant cu silicon pentru placări, interior și exterior, 2-10mm, clasa CG-2W, 17 culori, cu următoarele caracteristici:

 • Formează o suprafaţă impermeabilă la apă (efect de perlare a apei pe suprafață) - ideal în spaţii umede
 • Previne fixarea murdăriei şi formarea de mucegaiuri
 • Rezistent în timp (textură, culoare) la agenţii de curăţare chimici 
 • Foarte flexibil, recomandat şi pentru pardoseli încălzite
 • Uşor de aplicat, uşor de curăţat, nu pătează suprafaţa plăcilor

 

Mai jos prezentăm câteva aspecte cheie de care să ții cont pentru a obține o optimă hidroizolare în baie sau în alte spații.

 • - Evaluarea corectă a substratului. Înainte de a începe hidroizolarea, asigură-te că substratul este curat, nivelat și pregătit corespunzător. Orice defect sau fisuri trebuie reparate în prealabil. Această etapă este crucială, indiferent că este vorba despre o lucrare pentru piscina din curte sau de o hidroizolație baie. 

 

Duraziv EXPERT PM 45 poate fi APLICAT DIRECT peste suporturi minerale rigide:

*Peste elemente din beton monolit - la fundații, pereţi, tavane, pardoseli, alei și trotuare înainte de placare, grinzi, stâlpi, bazine, rezervoare şi piscine, tuburi de canalizare din beton - mai vechi de 3 luni.

*Peste lucrări de zidărie - la socluri de clădiri, BCA, bolţari, piatră naturală.

*Peste tencuieli minerale pe bază de ciment şi şape pe bază de ciment mai vechi de 28 de zile - în băi și bucătării pivnițe vechi și subsoluri, puțuri de lift și hidrofor.

*Poate fi utilizat și la chituirea rosturilor mari (5-20 mm) la placările ceramice cu clincher sau cu piatră naturală.

 

Duraziv EXPERT PM 45 poate fi APLICAT MIX CU LATEX - Se recomandă combinaţia Duraziv EXPERT PM 45 (25 kg) cu latexul flexibil Duraziv DF 45 (8 kg) pentru hidroizolarea suprafeţelor critice expuse la soare, intemperii şi vibraţii, precum:

*Elemente prefabricate din beton de înaltă performanţă, supuse la vibraţii (grinzi de poduri, traverse, piloni de pod, console suspendate din beton etc).

*Piscine, terase şi balcoane supuse la acţiunea soarelui.

*Băi cu pereţi din gips-carton.

*Bazine de apă reziduală cu pH < 5 sau fose septice (pe interior).

*Podele la camere tehnice, care au echipament industrial ce produce vibraţii.

*Suprafeţe cu trafic uşor sau circulabile.

 

 • - Selectarea materialelor potrivite. Este esențial să alegi materiale de hidroizolare de înaltă calitate și eficiente. La Duraziv, am creat soluții inovatoare și tehnologic avansate, aditivând unele dintre produsele noastre de hidroizolare cu Kauciuc®, pentru o hidroizolare superioară. 

 

 • - Corectitudinea aplicării. Aplicarea materialelor de hidroizolare trebuie făcută în conformitate cu instrucțiunile din fișa tehnică a produselor. Soluțiile Duraziv sunt proiectate pentru a fi aplicate cu ușurință și eficiență, dar asigură-te că se respecți toate procedurile, pentru a obține o lucrare de calitate pentru o hidroizolație baie sau pentru orice alt spațiu cu umiditate.  

 

 • - Detaliile și punctele vulnerabile. Acordă o atenție deosebită zonelor sensibile, precum rosturile, muchiile, punctele de legătură (țevile) și joncțiunile între elemente de construcție. Acestea sunt punctele de vulnerabilitate unde apa poate pătrunde cu ușurință.  

 

 • - Stratificarea corectă. Se aplică în mod standard două straturi, al doilea fiind aplicat perpendicular pe direcția primului strat de material hidroizolant - această operațiune este esențială pentru a asigura o protecție eficientă pe termen lung. Stratificarea trebuie făcută cu atenție și în conformitate cu specificațiile din Fișa tehnică, iar utilizarea produselor Duraziv cu Kauciuc® poate contribui la îmbunătățirea durabilității hidroizolației.  

 

 • - Verificarea etanșeității. După aplicarea hidroizolației, efectuează teste de etanșeitate pentru a te asigura că nu există scurgeri sau probleme. Aceste teste presupun umplerea spațiilor cu apă pentru a verifica siguranța hidroizolației.  

 

 • - Mentenanța regulată. Hidroizolarea necesită mentenanță pentru a se asigura că rămâne eficientă pe termen lung. Verifică periodic starea și siguranța unei hidroizolații de baie și efectuează reparații sau reînnoiri la primul semn de uzură sau deteriorare.  

 

Hidroizolarea este o etapă fundamentală pentru a proteja construcțiile de infiltrarea apei, mucegai și alte probleme cauzate de umiditate, chiar dacă vorbim de hidroizolație baie, balcon, subsol sau pivnițe. Hidroizolarea corectă și utilizarea de produse de încredere sunt fundamentale pentru durabilitatea unei construcții, iar soluțiile Duraziv oferă o abordare multi-strat care asigură protecție îndelungată, garantând o viață durabilă pentru orice lucrare de hidroizolare. 

 

Produsele Duraziv sunt special concepute pentru a funcționa în sinergie, creând astfel un sistem de protecție optim. Fiecare fază a procesului de hidroizolare este bine definită, de la pregătirea suportului până la finisajele estetice. Aceasta demonstrează o înțelegere profundă a complexității procesului de hidroizolare și afirmă angajamentul Duraziv față de calitate, eficiență și durabilitate.