DURAZIV FĂRĂ MIROS

Ideală pentru renovări ultra-rapide, inclusiv în sezonul rece, datorită formulei fără miros care nu necesită aerisirea spaţiului. 

Este potrivită inclusiv în pentru spaţii unde locuiesc persoane cu alergii sau iritații ale căilor respiratorii, clinici medicale, hoteluri, precum şi pentru clădiri de birouri clasa A (clădiri „verzi“).

Beneficii

Calitate certificată

Clădiri sustenabile

Locuințe și școli

Calitatea aerului la interior

Unități medicale

Finisaj premium

Birouri
clasa A

Produse & Sisteme

AER CURAT, CASĂ MAI SĂNĂTOASĂ!

6 sfaturi utile pentru un climat sănătos în casa ta

CALITATEA AERULUI LA INTERIOR

Zilnic  cca 12 000 litri de aer trec prin plămâni, iar peste 85% este aer respirat în interiorul clădirilor!

S-au identificat peste 8 000 de posibile surse de poluare pentru aerul interior, majoritatea emisiilor toxice provenind de la materialele de construcţii şi finisaje (vopsele, lacuri, parchet laminat, mochetă, MDF etc.).

Ce sunt Compuşii Organici Volatili COV? 

Este vorba despre compuşi chimici care se evaporă uşor şi difuzează emisii toxice în aer. Unul dintre cei mai periculoşi COV pentru sănătate este formaldehida, iar alţii au fost încadraţi chiar în clasa de risc a substanţelor cancerigene.

În cazul vopselelor, emisia de formaldehidă poate dura chiar pînă la 6 luni de la terminarea aplicării!

Care sunt riscurile pentru sănătate?

Clădirilie perfect etanşe datorită termoizolaţiei cu polistiren şi ferestrelor termopan au o concentraţie de alergeni mai mare chiar şi cu 200% faţă de cele normale. Acest fapt duce la apariţia sindromului “clădirii bolnave” – dificultăţi de respiraţie, rinite alergice, probleme dermatologice şi chiar astm.

Conform statisticilor, în ultimii 20 de ani rata îmbolnăvirii de astm la copii a crescut cu 160%!

STANDARDE ȘI CERTIFICĂRI PRIVIND CALITATEA AERULUI INTERIOR

Respiră cu încredere!

DURAZIV Fără Miros este prima vopsea lavabilă din România care a fost testată şi certificată cu zero emisii toxice în aerul respirat!

Legislaţia din România prevede un conţinut max de COV de 30 g/l pentru vopsele şi, conform etichetei ecologice europene, de max 10 g/l, fără vreo referire la nivelul de emisii în aerul respirat. Tocmai de aceea, am apelat la Laboratoarele Eurofins care, prin metoda Chamber Test, au măsurat atât conţinutul de poluanţi chimici din pelicula de vopsea, cât şi nivelul de emisii din aerul respirat. Rezultatul?

100% aer curat – bun de respirat!