DURAZIV FĂRĂ MIROS

Această gamă inovatoare dezvoltată de Duraziv a adus pe piața românească o premieră: prima vopsea din România cu Ecolabel – eticheta ecologică europeană. Întreaga gamă de produse Duraziv Fără Miros dezvoltate ulterior este ideală pentru renovări ultrarapide, cu ZERO Deranj, inclusiv în sezonul rece, datorită formulei fără miros care nu necesită aerisirea spaţiului. 

Este potrivită inclusiv pentru spaţii unde locuiesc persoane cu alergii sau iritații ale căilor respiratorii, pentru clinici medicale, hoteluri, săli de clasă, camera copiilor, precum şi pentru clădiri de birouri Clasa A („Clădiri verzi“).

Beneficii

Inovație certificată

Aer de calitate la interior

Aplicare sigură, Zero Deranj

Finisaj premium

Produse & Sisteme

Gama de produse Duraziv Fără Miros

Amorse Duraziv Ecolabel, pentru interior sau exterior

DURAZIV Fără Miros Amorsă Concentrată cu Kauciuc® Ecolabel – Amorsă lichidă de impregnare albă, concentrată cu Kauciuc®, interior și exterior, etichetată ecologic 

DURAZIV Fără Miros Amorsă Albă cu Kauciuc® Ecolabel – Amorsă fluidă albă cu Kauciuc®, interior, etichetată ecologic 

Vopsea superlavabilă Ecolabel, pentru interior

DURAZIV Fără Miros cu Kauciuc® – Vopsea superlavabilă ALBĂ mată sau bază colorare, cu Kauciuc®, fără miros, ecolabel, clasa 2 – rezistentă la murdărie și uzură, interior, colorare computerizată, pentru interior și exterior

Email Duraziv Ecolabel, pentru interior și exterior

DURAZIV Fără Miros Ecolabel, email acrilic satinat pentru interior şi exterior, pentru lemn, metal, suprafețe minerale, ecologic, finisat satinat ALB sau colorat – 17 nuanțe 

Calitatea aerului la interior

Zilnic, circa 12 000 litri de aer trec prin plămâni, iar peste 85% este aer respirat în interiorul clădirilor!  

S-au identificat peste 8 000 de posibile surse de poluare pentru aerul interior, majoritatea emisiilor toxice provenind de la materialele de construcţii şi finisaje (vopsele, lacuri, parchet laminat, mochetă, MDF etc.).  

Ce sunt Compuşii Organici Volatili COV? 

Este vorba despre compuşi chimici care se evaporă uşor şi difuzează emisii toxice în aer. Unul dintre cei mai periculoşi COV pentru sănătate este formaldehida, iar alţii au fost încadraţi chiar în clasa de risc a substanţelor cancerigene.  

În cazul vopselelor, emisia de formaldehidă poate dura chiar până la 6 luni de la terminarea aplicării! 

Care sunt riscurile pentru sănătate?

Clădirilie perfect etanşe datorită termoizolaţiei cu polistiren şi ferestrelor termopan au o concentraţie de alergeni mai mare chiar şi cu 200% faţă de cele normale. Acest fapt duce la apariţia sindromului „clădirii bolnave” – dificultăţi de respiraţie, rinite alergice, probleme dermatologice şi chiar astm.  

Conform statisticilor, în ultimii 20 de ani rata îmbolnăvirii de astm la copii a crescut cu 160%!

În cazul vopselelor, emisia de formaldehidă poate dura chiar pînă la 6 luni de la terminarea aplicării!

Duraziv Ecolabel - Standarde și Certificări privind calitatea aerului la interior

Respiră cu încredere!

DURAZIV Fără Miros este prima vopsea din România care a fost testată şi certificată cu zero emisii toxice în aerul respirat – etichetată Ecolabel.

Legislaţia din România prevede un conţinut maxim de COV de 30 g/l pentru vopsele şi, conform etichetei ecologice europene, de maxim 10 g/l, fără vreo referire la nivelul de emisii în aerul respirat. Tocmai de aceea, am apelat la Laboratoarele Eurofins care, prin metoda Chamber Test, au măsurat atât conţinutul de poluanţi chimici din pelicula de vopsea, cât şi nivelul de emisii din aerul respirat.

100% aer curat – bun de respirat!