Cum cumpăr materiale construcții? - CONSULTANȚĂ DIRECTĂ

Echipa Duraziv oferă suport tehnic atât prin materialele de informare, cât și prin consultanță directă pe proiect.

Reprezentanții de vânzări sunt pregătiți și pot să ofere consultanță tehnică ad-hoc, fiind instruiți din punct de vedere tehnic în cadrul unui program intern continuu de perfecționare. Astfel, dacă te întrebi „Cum aleg și de unde cumpăr materiale construcții?”, reprezentanții noștri sunt persoanele potrivite care te pot ajuta.

Reprezentanții de vânzări sunt persoane experimentate, având la activ proiecte derulate în diverse segmente:

 • segmentul rezidențial: construcția și renovarea de LOCUINȚE
 • segmentul non-rezidențial: BIROURI, magazine și centre comerciale din segmentul COMERCIAL, școli și alte clădiri din segmentul EDUCAȚIE, spitale și clinici din domeniul SĂNĂTATE, hoteluri și restaurante din domeniul OSPITALITATE, săli de sport și spații culturale și de distracție pentru RECREERE/TIMP LIBER.

Ei au la dispoziție diverse materiale: Catalogul de Produse și Soluții, documentații tehnice, mostre etc.

Cum cumpăr materiale construcții în funcție de proiectul meu?

Echipa noastră reunește specialiști cu studii tehnice care pot oferi soluții clasice, dar și soluții inovatoare, în funcție de specificul proiectului și de beneficiile cumulate urmărite – calitatea aerului, protecție la umiditate și factori de mediu, rezistență sporită la trafic ridicat, durabilitate în timp, termoizolare, hidroizolare etc.

Îți prezentăm câteva elemente relevante de care să ții cont:

 

 1. Este important să se respecte indicațiile trecute în fișa tehnică a produsului, atât în ceea ce privește pregătirea suprafeței-suport, cât și detaliile despre pașii de lucru cu produsele sau produsele recomandate în sistem.
  De exemplu, amorsele au rolul de a uniformiza nivelul de absorbție al suprafeței-suport și/sau de a crește aderența acestuia pentru următorul strat de finisaj aplicat.

 2. Pentru vopseaua lavabilă este importantă clasa de lavabilitate, adică numărul de cicluri de frecare umedă la care rezistă în timp, și puterea de acoperire.
  Clasa 1 de lavabilitate este cea mai bună, cu o pierdere de peliculă de vopsea foarte subțire, de sub 5 microni la 200 cicluri de spălare. Clasa 2 prezintă o pierdere de 5-20 microni la 200 cicluri, clasa 3 între 20-70 microni la 200 cicluri. Apoi urmează clasele mai puțin performante, cu pierdere exprimată la doar 40 cicluri de spălare - clasa 3 cu pierderi sub 70 microni si clasa 4 cu pierderi peste 70 microni.
  De asemenea, puterea de acoperire a unei vopsele (CR%), cele mai bune având o putere mare de acoperire (opacitate),

  peste 70 microni.

  De asemenea, puterea de acoperire a unei vopsele (CR%), cele mai bune având o putere mare de acoperire (opacitate), peste 99.5% clasa 1, peste 98% clasa 2, peste 95% clasa 3, sub 95% clasa 4.

 3. Aplicarea vopselei lavabile se face în funcție de tipul finisajului - mat, coajă de ou, satin, semilucios, lucios.   La aplicarea cu pompa airless, finisajul mat se aplică sub unghi de 60 grade (duza 0-10) sau 85 grade (duza 0-15), iar finisajul satinat se aplică sub unghi de 60 grade (duza 5-25) sau 85 grade (duza 10-40). Pentru semi-lucios, se aplică sub unghi de 20 grade (duza 5-45) și sub unghi 60 grade (duza 25-75). Pentru finisaj lucios, se aplică sub unghi de 20 grade (duza 20-90) și sub unghi 60 grade (duza 70-95).

 4. Alegerea nuanței tencuielii decorative este dependentă de preferința individuală, dar și de indicele de reflexie al luminii solare Y% care se încadrează în minim 0%=negru și maxim 100%=alb. Cu cât o culoare reflectă mai multă lumină, cu atât absoarbe mai puţină căldură.         

  Suprafeţele izolate cu polistiren şi expuse direct razelor solare ajung, în timpul zilelor caniculare, la cca. 70°C, existând riscul de apariţiei fisurilor în tencuială şi chiar deformări ale sistemului. Culorile pentru fațade termoizolate trebuie să aibă Y≥20%. Culorile pentru fațade termoizolate expuse la soare, în zone caniculare trebuie să aibă Y≥35%.

 5. Evaluarea mostrei de culoare este important să se facă de-a lungul unei zile, pentru a ne da seama cum se modifică în funcție de tipul luminii - naturală, artificială și de incidența sau pe suprafață. Distanța de la care o privim și textura au, de asemenea, influență asupra percepției noastre.

  Lumina naturală își schimbă caracteristicile pe parcursul zilei. Lumina naturală din direcția Nord are o nuanță rece, cu tentă de albastru, toată ziua. Lumina naturală din direcția Est are o nuanță caldă, galbenă înainte de prânz. Lumina naturală din direcția Vest are o nuanță portocalie-roșie după prânz. Lumina naturală din direcția Sud are o nuanță portocalie-galbenă toată ziua.

  Dacă privim o nuanță de gri, ea este percepută diferit în funcție de intensitatea fundalului pe care este expusă. De exemplu, culoarea gri are tentă de roșu pe fundal verde și o tentă de verde pe fundal portocaliu. Culorile complementare alăturate își potențează nuanța - aceeași culoare portocalie pare mai intensă pe fundal verde decât pe fundal roz cyclam.
  Finisajul tencuielii decorative reflectă diferit lumina - pelicula rugoasă reflectă lumina în mai multe unghiuri, nu doar în unghi de 90 grade, cum se întâmplă la suprafețe cu peliculă perfect netedă. De aceea sunt diferențe de percepție a culorii chiar și între finisajul granulat tip bob de orez și cel structurat tip scoarță de copac. Este deci necesar să aplicați o mostră pe suprafața suport și să o evaluați înainte de a comanda întreaga cantitate de tencuială decorativă.

 6. Nu toate tencuielile decorative sunt la fel. Comparați fișele tehnice pentru a creiona asemănările și deosebirile între produse, ele fiind formulate pe baza unor tehnologii diferite

  De exemplu, comparăm

  Duraziv Standard cu silicon - Tencuială decorativă cu silicon, tip V1W2, exterior și interior, ALB și colorare computerizată; finisaj MD, granulată/bob de orez sau TDS, structurată/scoarță de copac. Duraziv Standard cu Silicon este un produs pe bază de dispersii organice aditivate cu latex siliconic şi cu alţi aditivi speciali, utilizat la finisarea decorativă și de protecție a suprafețelor minerale exterioare şi interioare - sisteme termoizolante, tencuieli de var și ciment, beton etc. Produsul se încadrează în standardul SR EN 15824:2017. Aderența la suportul mineral: 1 N/mm2. Este permeabil la vapori, clasa V1 - mare, dar impermeabil la apă - clasa W2, medie. Conținutul maxim de COV în stare gata pentru utilizare este 40 g/l față de 40 g/l - valoarea limită COV, UE.
  Duraziv Clima Protect® cu Kauciuc® - Tencuială decorativă anti-alge și fungi, cu autocurățare, biocid încapsulat, V1W2, exterior și interior, colorare computerizată, cu finisaj MD, granulată/bob de orez sau TDS, structurată/scoarță de copac. Duraziv Clima Protect® cu Kauciuc® MD Tencuială decorativă are o formulă cu conţinut majoritar de răşini sintetice şi aditivi premium, pentru finisarea decorativă și de protecție a suprafețelor minerale exterioare - sisteme termoizolante, tencuieli de var și ciment, beton etc., în special cele aflate în zone cu umiditate atmosferică ridicată din zone urbane şi industriale cu risc mai mare de poluare, stropire sau contaminare (de exemplu, cu polen). Aderența la suportul mineral: 1 N/mm2. Este permeabil la vapori, clasa V1 - mare, dar impermeabil la apă - clasa W2, medie. Conținutul maxim de COV în stare gata pentru utilizare este 40 g/l față de 40 g/l - valoarea limită COV, UE
   
  Caracteristică TENCUIALĂ DECORATIVĂ Duraziv Standard cu silicon Duraziv Clima Protect® cu Kauciuc®
  Aderenţa la suport (N/mm2) +++ +++
  Respingere apă W2 ++ ++
  Permeabilitate la vapori V1 ++++ ++++
  Rezistenţa la mucegai şi alge + +++ (biocid & auto-curățare)
  Paletă de culori +++ +++
  Emisii reduse de formaldehidă / COV +++ +++

  Pentru soclu, alege o tencuială decorativă tip mozaic, pe bază de pietricele de CUARȚ NATURAL colorat (NU pe bază de înlocuitori de cuarț). 

  DURAZIV Tencuiala de cuarț colorat cu Kauciuc® - (Baza+pietricele) V1W1, exterior și interior este extra-flexibilă (rezistentă la ciclurile îngheț-dezgheț), impermeabilă la apă și permeabilă la vapori (perete respiră) și are rezistență la impact. Nu prezintă risc de albire în timp în contact cu apa.

 7. Formulele de produse pentru protecția și decorarea lemnului sau metalului pe bază de solvenți sunt diferite de formulele de bază de apă. Citește cu atenție eticheta.

   
  Proprietăți Produse acrilice pe bază de apă Produse alchidice pe bază de solvent
  Resistenţă la factorii de mediu foarte bună foarte bună
  Resistenţă la îngălbenire foarte bună slabă
  Menţinere elasticitate în timp foarte bună moderată
  Miros fără miros iritant, persistă în timp
  Putere penetrare în lemn moderată foarte bună
  Open time moderat foarte bun
  Etalare foarte bună foarte bună
  Luciu satinat, semi-lucios ridicat
  Ridicarea fibrei de lemn accentuată scăzută
  Uscare rapidă de durată
  Rezistenţă la blocking rapidă, bună înceată, foarte bună
  Absorbţie de apă moderată moderată
  Permeabilitate la vaporii apă ridicată foarte redusă
  Nivel de Compuşi Organici Volatili redus – produse ecologice ridicat
 8. Fiecare produs are rolul său în relație cu lemnul sau metalul - grund, lac, lazură, email

  Grund - pregătește suprafața lemnului pentru aplicarea produsului final, ajutând la aderența acestuia și prevenind astfel desprinderea sau crăparea produsului final.

  Duraziv Grund acrilic de impregnare pentru lemn - penetrează în profunzime fibra lemnului, reduce puterea de absorbţie a lemnului, asigură aderența și etalarea perfectă a stratului de finisaj, crește rezistența peliculei de finisaj la acțiunea fungilor și mucegaiurilor.

  Lac -  peliculă elastică, lucioasă, semi-transparentă, care colorează lemnul, dar lasă vizibilă fibra.

  Duraziv Clima Protect® Lac lucios pe bază de apă - penetrare în profunzime (Nanopor technology) pentru protecţie ridicată, dar lăsând lemnul să respire. Creează o peliculă elastică (cross-linking technology) şi foarte durabilă, cu o rezistenţă crescută la raze UV şi intemperii, ce asigură protecție lemnului până la 2 ani cu lac incolor sau până la 7 ani cu lac colorat.

  Lazură – pătrunde adânc în fibra lemnului, colorează şi acoperă fibra lemnoasă, are un aspect satinat.

  Duraziv Clima Protect Lazură pe bază de apă - Conferă o rezistenţă crescută la apă stagnantă pe suprafață - efect de perlare datorită formulei cu ceară Aqua Block și penetrează în profunzime (Nanopor technology), oferind protecţie ridicată în timp ce lemnul respiră. Formează o peliculă elastică (cross-linking technology) şi foarte durabilă, ce asigură protecție lemnului până la 5 ani.

   
  Domenii aplicare LAC LAZURĂ
  Lemn brut/lemn prelucrat la exterior +++ +++
  Garduri şi pergole + +++
  Mobilier de grădină ++ +++
  Case din lemn, ornamente faţadă ++ ++
  Ferestre, uşi (interior/exterior) +++ ++

  Email - formează un strat lucios și impermeabil, protejând suprafața de factori externi și oferind un finisaj estetic.

  Duraziv FĂRĂ MIROS Email acrilic satinat Ecolabel - pentru lemn, metal, zidărie. Putere mare de acoperire. Finisaj fără urme de pensulă. Peliculă elastică, rezistentă la abraziune. Culori rezistente în timp.

  Duraziv Email acrilic pentru calorifere - rezistență la temperaturi de până la 80ºC. Putere mare de acoperire. Culori rezistente în timp.

De unde cumpăr materiale construcții în funcție de proiectul meu?
În Secțiunea „Contact - De unde cumpărăm?” a site-ului vei regăsi lista companiilor care comercializează produsele și soluțiile Duraziv. Partenerii noștri ne sunt alături de o perioadă considerabilă de timp și îți pot oferi, de asemenea, recomandări bazate pe propria experiență cu portofoliul Duraziv. În plus, ei participă frecvent la traininguri Duraziv și primesc informații despre noile produse, astfel că sunt în măsură să te ghideze direct sau să te pună în contact cu echipa Duraziv.

MATERIALE TEHNICE DE INFORMARE

 • Broșuri și ghiduri de montaj
 • Soluții tehnice

Contactați-ne aici!

Vă rugăm să completați FORMULARUL DE CONTACT