Documentații produse

Aranjare

Ordonează

Filtre

Categorie

Vezi mai multe
Plasă din fibră de sticlă pentru armarea sistemelor compozite de izolație termică realizate cu vată

Fisa Tehnica

Declaratie de performanta

    Plăci din gips-carton destinate zonelor cu umiditate ridicată.

    Fisa Tehnica

    Declaratie de performanta

      Placă din gips-carton cu aditivi adăugați în miezul de ipsos pentru reducerea gradului absorbţiei de

      Fisa Tehnica

      Declaratie de performanta

        Placă din gips-carton cu aditivi adăugați în miezul de ipsos pentru reducerea gradului absorbţiei de

        Fisa Tehnica

        Declaratie de performanta

          Vată minerală de sticlă fabricată conform normelor europene (EN 13162), cu performanțe termice și fonice

          Fisa Tehnica

          Declaratie de performanta

          Fisa de securitate

            Vată minerală de sticlă fabricată conform normelor europene (EN 13162), cu performanțe termice și fonice

            Fisa Tehnica

            Declaratie de performanta

            Fisa de securitate

              Adeziv și masă de șpaclu cu fibre de armare – pentru lipire și armare
              Adeziv ALB – pentru lipire polistiren expandat și vată minerală
              Adeziv și masă de șpaclu, temperaturi scăzute – pentru lipire polistiren expandat
              Adeziv și masă de șpaclu – pentru lipire polistiren expandat și vată minerală
              Mai multe

              Documentații produse

              Profesioniștii și iubitorii de renovări acasă, care apelează la gama de produse Duraziv, găsesc toate informațiile necesare despre destinația de utilizare a acestora, despre modul de preparare, modul de aplicare, precum și despre avantajele pe care le oferă – fișele tehnice având informații relevante pentru fiecare dintre produsele noastre.

              De exemplu, dacă ești interesat de Duraziv AT 31 PLUS fișa tehnică – adeziv și masă de șpaclu cu fibre de armare pentru lipire și armare polistiren expandat alb și grafitat, documentația este disponibilă oricând online și te va ajuta să înțelegi care sunt particularitățile acestui produs și cum să îl folosești în cel mai eficient mod.

              Explorează această resursă informativă pe care o ai la dispoziție pe site-ul Duraziv și fă alegerea cea mai bună atunci când vine vorba de produsele noastre de construcție.

              Ce conține o fișă tehnică pentru produsele Duraziv?

              Fișele tehnice ale produselor noastre îți furnizează toate datele esențiale de care ai nevoie pentru a face alegeri bine fundamentate. Trebuie să știi că am creat variații ale produselor noastre care se potrivesc diferitelor condiții meteo, pentru diferite suprafețe sau care conferă un plus de rezistență și flexibilitate prin aditivarea cu Kauciuc®.

              Tocmai de aceea este esențial ca, înainte să faci o alegere, să parcurgi fișa tehnică realizată de specialiștii noștri pentru produsul Duraziv de care ești interesat. Consultând datele referitoare la caracteristicile tehnice disponibile într-un astfel de document, vei putea evalua cu ușurință ce produse corespund cel mai bine proiectului tău.

              În fișa tehnică găsești toate informațiile despre domeniul de aplicare al fiecărui produs, indicațiile de pregătire a suprafețelor înainte de aplicare, beneficiile pe care un produs din gama Duraziv îl aduce experienței tale de utilizare. O fișă tehnică îți va oferi inclusiv informații despre consumul orientativ, ambalare, depozitare, termen de valabilitate și chiar date privind utilizarea în siguranță a produsului.

              Descriere și particularități

              Fiecare fișă tehnică de produs începe cu o secțiune succintă în care am rezumat cele mai importante beneficii și particularități care definesc utilitatea produselor noastre.

              Revenind la exemplul produsului Duraziv AT 31 PLUS fișa tehnică, din aceasta aflăm elemente relevante:
              *Produs versatil – pentru lipirea şi şpăcluirea plăcilor de polistiren expandat alb şi grafitat
              *Are granulaţie adaptată pentru drişcuirea ultimului strat
              *Are aderenţă bună la suport şi la plăcile termoizolante
              *Permite peretelui să respire şi reduce riscul formării condensului
              *Există atât în varianta de vară (+5 °C … +30 °C) de culoare gri sau alb, cât şi în varianta gri de iarnă (-5 °C … +20 °C)

              Domeniul de Aplicare

              Ca rezultat al anilor de cercetare și de dezvoltare a noilor tehnologii pentru produsele Duraziv, majoritatea gamelor principale are propriile variații de produse ce pot fi folosite în diferite circumstanțe.

              De exemplu – Duraziv AT 31 PLUS este un adeziv și masă de șpaclu pentru termoizolații, recomandat lipirea şi şpăcluirea plăcilor termoizolante, în cadrul sistemului compozit exterior de termoizolaţie (ETICS) cu plăci de polistiren expandat EPS, alb şi grafitat, cu fixare mixtă adeziv+dibluri.

              Pregătirea suportului și prepararea produsului

              În aceste secțiuni vei găsi indicații precise despre modul în care se realizează pregătirea suprafeței-suport, respectiv despre modul de preparare a produsului Duraziv în scopul aplicării sale. Toate produsele se aplică pe suprafețe pregătite în prealabil, fie că este vorba de elemente simple ca desprăfuirea și degresarea acestora, fie că au nevoie de reglarea absorbției suportului și e nevoie de amorsare, fie că au nevoie de impermeabilizare și se aplică o hidroizolație, fie că doar trebuie șlefuită suprafața-suport pentru extra aderență. Prin urmare este esențial să consulți cu atenție această secțiune.

              Toate detaliile despre cum poți pregăti o suprafață-suport pentru orice produs Duraziv se regăsește în fișa tehnică. De exemplu, la Duraziv AT 31 PLUS fișa tehnica precizează foarte clar cum trebuie să fie suportul înainte de aplicare:

              „Suportul trebuie să fie de origine minerală, absorbant, solid şi lipsit de substanţe antiaderente (uleiuri, grăsimi, bitum, praf). Adezivul se poate aplica pe:
              • Beton mai vechi de 3 luni sau mortar mai vechi de 28 zile
              • Cărămidă clasică, cărămidă eficientă, BCA sau bolţari din beton
              • Gleturi rezistente din ciment, vopsele vechi asperizate în prealabil şi amorsate

              Denivelările de până la 10 mm/m se pot egaliza cu adeziv Duraziv AT 31 PLUS, fisurile sau găurile de până la 40 mm (4 cm) se repară cu mortarul de reparaţii Duraziv PM 47.

              Suprafeţele absorbante (BCA, gleturi sau tencuieli cu conţinut mic de ciment) trebuie amorsate folosind o amorsă penetrantă, cum este Duraziv IP 70 diluată 1:4 cu apă.

              Nu se recomandă umezirea suportului înainte de aplicarea adezivului. Plăcile de polistiren trebuie să fie lipsite de urme de praf şi umiditate sau condens, aspect care trebuie verificat în mod special dimineaţa, dacă plăcile au stat peste noapte la exterior.

              La lipirea plăcilor de EPS grafitat se va evita, pe cât posibil, ca suportul să fie încălzit de razele solare, deoarece aceasta duce la o curbare necontrolată a plăcilor, cu risc de desprindere.”

              Prepararea și aplicarea produsului sunt de asemenea importante, iar dacă vei urma pașii de lucru vei avea cu siguranță succes, pentru că noi am testat atât în laborator, cât și în practică și am distilat cele mai bune practici în acest document.

              De exemplu, la Duraziv AT 31 PLUS fișa tehnică explică în mod etapizat cum se procedează:

              Preparare mortar adeziv
              Conţinutul unui sac se presară în 5,5–6 litri apă curată, la temperatura obişnuită. Se amestecă folosind un mixer electric (bormaşină prevăzută cu amestecător). Se re-amestecă după 3-5 minute şi se ajustează consistenţa prin adăugare de apă sau pulbere de adeziv.

              Fixarea plăcilor:
              • Se aplică adezivul pe spatele plăcilor termoizolante, prin întindere cu o gletieră dinţată (piepten) cu dinţi de 10×10 mm
              • Dacă suportul prezintă neregularităţi (cărămidă, BCA, etc.) se aplică în cordon la cca. 3 cm de marginea plăcii de polistiren şi în 3-5 puncte dispuse în interiorul acesteia
              • Plăcile se lipesc prin presare pe suport, apoi se bat cu un dreptar de lemn sau o gletieră urmărind ca spaţiul dintre suport şi placă să nu depăşească 2 cm, în caz contrar eficienţa sistemului de termoizolare fiind diminuată
              • Se verifică periodic ca placa să fie acoperită pe min. 40% din suprafaţă, prin scoaterea unei plăci proaspăt lipite şi evaluarea suprafeţei
              • Între 12-24 de ore de la lipire se pot monta diblurile speciale pentru polistiren şi se poate aplica plasa de armare

              Montarea plasei din fibră de sticlă şi şpăcluirea suprafeţei:
              • Se aplică mortarul adeziv pe faţa externă a plăcilor termoizolante, folosind o gletieră dinţată (piepten) cu dinţi de 10×10 mm
              • Peste mortar se aşează bucăţile de plasă, poziţionate vertical, şi se inserează în stratul de mortar prin apăsare cu dinţii pieptenului
              • Se lisează mortarul cu partea dreaptă a gletierei dinţate
              • Se va evita nivelarea excesivă, astfel încât firul plasei de fibră de sticlă să nu fie vizibil prin stratul de mortar
              • După uscare cca. 12-24 ore, se va aplica un al doilea strat de mortar adeziv, urmărind ca stratul final să ajungă la o grosime de 4-5 mm
              • Când stratul de adeziv nu mai este lipicios, se poate drişcui cu o drişcă de plastic, fără a fi udat suplimentar cu apă
              • Pentru o rezistenţă deosebită la şoc (de exemplu, până la o înălţime de cca. 1,5-2 m pe pereţii expuşi loviturilor cu diverse obiecte sau expuşi grindinei) se mai poate aplica un al doilea strat de plasă şi mortar, după acelaşi principiu
              • Aplicarea straturilor ulterioare (amorsă, tencuială decorativă sau vopsea) se va face după minim 7 zile de la aplicarea ultimului strat de masă de şpaclu

              Specificațiile tehnice din spatele calităților produsului, certificate conform standardelor de produs sau agrementelor

              În această secțiune poți afla informații despre specificațiile tehnice relevante ale produsului, cerute de legislația și standardele în vigoare, dar și date concrete despre consum și randament. Secțiunea de consum din fișa tehnică a produsului este una extrem de folositoare pentru oricine utilizează produsul.
              Pe exemplul Duraziv AT 31 PLUS fișa tehnică:
              • Proporţia amestecului – arată câtă pudră și câtă apă se utilizează: 5,5 – 6 l apă/25 kg adeziv.
              • Timp de maturare – arată câte minute trebuie să stea după ce este amestecată pudra cu apă: 3-5 minute.
              • Durată de lucrabilitate – arată timpul de lucru cu produsul fără a se întări ≈ 2-4 ore.
              • Temperatura de punere în operă – arată temperatura mediului ambiant necesar la momentul aplicării: +5°C … +30 °C.
              • Fixare dubluri, după 12-24 ore – arată când se poate trece la etapa de fixare dibluri.
              • Șpăcluire, după min. 24 ore – arată când se poate trece de la etapa de lipire la etapa de șpăcluire.
              • Aderență maximă, după 28 zile – arată când lucrarea devine solidă.
              • Rezistenţă la temperatură -30 °C … +70 °C – arată temperaturile la care rezistă lucrarea.
              • Clasa de reacţie la foc: F (performanță nedeterminată) – arată reacția la foc a sistemului, în acest caz fiind vorba de polistiren ca izolație termică, nu putem vorbi de un sistem incombustibil a în cazul sistemului de termoizolare cu vată minerală bazaltică.
              • Aderenţa la polistiren expandat – arată ce greutate ar fi necesară pentru a smulge polistirenul lipit cu adezivul Duraziv AT 31 Plus: ≥ 0,08 N/mm2 sau rupere în stratul de material termoizolant.
              • Aderenţa la beton – arată ce greutate ar fi necesară pentru a smulge de pe beton adezivul: ≥ 0,25 N/mm2.
              • Permeabilitatea la vapori de apă (SR EN ISO 7783) este măsurată prin 2 elemente:
              Viteza de transmisie a vaporilor de apă, V ˃ 680 g/m2·24h – arată ce volum de vapori de apă poate tranzita sistemul ETICS în 24 ore
              Factorul de rezistență la vapori de apă, μ < 10 – arată
              Aflăm, de asemenea detalii importante despre consum, depozitare, valabilitate:
              • Consum orientativ: ca strat de adeziv 3–4 kg/m2; și ca strat de masă de şpaclu; cca. 4 kg/m2
              • Ambalare: 25 kg Sac hârtie dublat cu PE
              • Depozitare: în spaţii acoperite, fără expunere la ploaie sau soare
              • Termen de valabilitate: 12 luni de la data fabricaţiei înscrisă pe ambalaj


              Caută produsul potrivit pentru tine în lista de mai jos, consultă fișa tehnică și află informațiile esențiale despre cele mai potrivite soluții Duraziv pentru lucrarea ta.