Faianța albă prea anostă? Nu și dacă este combinată cu chituri colorate

Când vine vorba despre amenajarea bucătăriei, cei mai mulți dintre noi evităm faianța albă – fie pentru că pare demodată, fie pentru că avem impresia că e prea simplă și nu pune în valoare încăperea.

Ne place să bricolăm, așa că ne-am gândit să vă pregătim un material despre cum puteți scoate din anonimat pereții decorați cu faianță albă. Nu aveți nevoie de multe, doar de puțină imaginație și de un chit de rosturi colorat, și bucătăria voastră va căpăta un look modern.

 chit colorat faianta alba
Sursă foto: lorridynerdesign.comhouzz.compinterest.com și hometalk.com

Iată de ce aveți nevoie:

Pentru montarea faianței, aplicați adezivul Duraziv AM11 cu mistria și nivelați-l până când obțineți un strat de aproximativ 6 mm grosime. Apoi, montați, cu ajutorul distanțierelor, plăcile ceramice. Noi am ales să decorăm partea de sus a peretelui puțin diferit față de cea de jos, așa că am folosit câteva brâuri pentru faianță prin care scoatem în evidență acest lucru.

 montare-faianta

După ce adezivul s-a uscat, aplicați cu paleta, între plăci, chitul de rosturi cu silicon – Duraziv GM59. Noi am optat pentru culorile bej și bazalt, însă voi puteți alege orice nuanță din cele 30 pe care le conține cartela noastră. Cu un burete umed, îndepărtați ușor surplusul de chit.

Bine de știut: Chitul de rosturi cu silicon Duraziv GM59 este ușor de aplicat și înlătură fixarea murdăriei sau formarea de mucegaiuri. Poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior pentru rosturi între 2-10 mm.

aplicare chit rosturi

Și... rezultatul final! Puțină culoare schimbă complet aspectul unei încăperi.

rezultat chitrosturi