Farfuriile decorative - un accesoriu chic pentru orice bucătărie


Chiar dacă nu avem în plan lucrări ample de amenajare, putem oricând da o notă de prospețime bucătăriei, cu 2-3 decorațiuni pe care le putem realiza chiar noi, acasă.

Puteți miza pe farmecul farfuriilor decorative, oricând doriți să faceți schimbări în decor, fără prea mult efort: sunt ușor de făcut și nu necesită bugete mari. Fie că le colorați simplu sau cu detalii grafice interesante, aceste ornamente dau personalitate oricărei încăperi, indiferent de stilul de amenajare ales.

model 1 farfurie decorativa

Iată de ce aveți nevoie:
- 2 farfurii de dimensiuni medii – noi am ales două farfurii din bambus de la IKEA
- Vopsea superlavabilă DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc®
- Bandă adezivă de hârtie
- Pensule pentru vopsit 

Model 1:

model 1 farfurie decorativa pas 1

Pasul 1: Delimitați cu bandă adezivă din hârtie trei sferturi din suprafața farfuriei și colorați-o cu DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc® C07-12.  

Pasul 2: După ce s-a uscat vopseaua, mărginiți cu bandă adezivă culoarea aplicată, ca să o nu o murdăriți când veți vopsiți și cealaltă parte de farfurie.

Pasul 3:  Colorați și cealaltă porțiune de farfurie cu DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc® C00-06.

model 1 farfurie decorativa pas 3

Pasul 4: Lăsați vopseaua să se usuce și lipiți pe culoarea albastră 3 fâșii de bandă adezivă. Aplicați-le la distanțe diferite, de 1 centimetru și respectiv 3 centimetri. Pentru un plus de creativitate, aplicați, în spațiul mai mare dintre benzi, o fâșie mică de hârtie adezivă, care să dea contur modelului.

Pasul 5: Aplicați vopsea în spațiile dintre fâșii, cu o pensulă subțire și, la final, așezați farfuria la un loc de cinste în bucătărie.

model 1 farfurie decorativa pas 5

Model 2:

Pentru cel de-al doilea model de farfurie decorativă trebuie să urmați aceiași pași, dar cu mici modificări:

Pasul 1: Lipiți banda adezivă cât mai aproape de centrul farfuriei și fixați-o bine, în așa fel încât să nu rămână bule de aer. Apoi, cu o pensulă moale, colorați farfuria cu un strat subțire de vopsea (DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc® C12-28), ca în imaginile de mai jos. După ce ați finalizat operațiunea, dezlipiți cu grijă banda adezivă.  

model 2 farfurie decorativa pas 2

Pasul 2: La fel ca și în cazul primului model, delimitați cu bandă adezivă culoarea vopsită, ca să nu o murdăriți atunci când veți  aplica noua nuanță de vopsea.

Pasul 3:  Dați un contrast plăcut ornamentului și colorați cealaltă parte de farfurie cu DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc® C04-14. Dezlipiți cu grijă banda adezivă și lăsați vopseaua să se usuce.

Pasul 4: Pentru a construi un model de efect, aplicați pe farfurie, în diagonală, două benzi de hârtie și lipiți între acestea, o fâșie mică de bandă adezivă, care să delimiteze cele două culori.

Pasul 5: Tot pe diagonală,  dar la o distanță foarte mică, lipiți alte două fâșii de bandă adezivă, pe partea de farfurie colorată în albastru.

Pasul 6: Cu o pensulă subțire, vopsiți spațiul dintre benzile de hârtie - galben pe partea albastră de farfurie și viceversa - albastru pe partea vopsită în galben.

model 2 farfurie decorativa pas 6