DURAZIV STANDARD Antibacterian mai alb, mai igienic, mai sănătos

Într-o perioadă în care sănătatea publică și infecțiile cauzate de bacterii au revenit în discuție pe agenda publică a României, ar trebui să ne îndreptăm atenția, mai degrabă, către modurile în care poate fi prevenită contactarea acestora în spațiile publice care au nevoie de un nivel sporit de igienă, cum sunt spitalele, cabinetele medicale, sălile de clasă, camerele pentru copii, cantinele, azilurile de bătrâni, cabinetele veterinare și așa mai departe.
Calitatea aerului interior, extrem de importantă Calitatea aerului interior poate fi influențată de poluanți chimici (așa cum sunt, printre altele, formaldehida, folosită în industria de lacuri și vopsele, și monoxidul de carbon) și de contaminanții biologici, reprezentați de virusuri, bacterii, fungi (drojdii și mucegaiuri), unii dintre ei fiind agenți cu potențial infecțios, alergic sau iritant, potrivit „Raportului pentru Sănătate și Mediu 2013”, realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar.Cu excepția virusurilor, care, pentru a se dezvolta, au nevoie de un organism-gazdă, bacteriile și fungii necesită nutrienți, umiditate și căldură. Contaminanții biologici sunt, de cele mai multe ori, invizibili și se pot deplasa prin aer sub formă de bioaerosoli, fiind prezenți în majoritatea tipurilor de habitat uman (spitale, școli, locuințe, birouri etc.). În condiții de aglomerație și de lipsă de ventilație, dar și în anumite condiții de umiditate și de temperatură, nivelul încărcăturii microbiologice din încăperi crește. Fungii colonizează clădirile și materialele de construcție umede, de unde produc spori și fragmente de miceliu, care se răspândesc în aerul interior. Unele bacterii pot contamina și se pot multiplica în interiorul sistemelor de ventilație, în aparatele de aer condiționat, în interiorul umidificatoarelor, de unde se răspândesc pe calea aerului în interiorul clădirilor. Potrivit inginerului chimist Cristina Ionescu, Director Operațiuni Vopsele în cadrul DURAZIV, calitatea aerului interior este extrem de importantă pentru persoanele vulnerabile. „Ne petrecem mult timp în interior, mai ales iarna. Stăm în spații închise, de multe ori insuficient aerisite, iar calitatea aerului din interior este cu atât mai importantă când vorbim despre spații speciale, locuite de grupuri de persoane mai vulnerabile din punct de vedere al sănătății și/sau al dezvoltării somatice, așa cum sunt copiii, bolnavii sau persoanele în vârstă”, a explicat Cristina Ionescu, Director Operațiuni Vopsele, DURAZIV.
Inovația DURAZIV Pentru că dintre valorile asumate ale companiei DURAZIV este asigurarea unor standarde de calitate foarte înalte, am creat vopseaua lavabilă pentru interior DURAZIV STANDARD Antibacterian, un produs testat cu succes de laboratoarele de specialitate din Germania împotriva bacteriilor E. coli și Stafilococul Auriu, atât de răspândite și atât de periculoase pentru că se pot transmite cu ușurință pe calea aerului. DURAZIV a dezvoltat vopseaua STANDARD Antibacterian folosind un biocid de ultimă generație încapsulat direct în rășina acrilică ceea ce permite o eliberare treptată a substanței active, cea care impiedică de fapt formarea și înmulțirea coloniilor de bacterii la nivelul peliculei de vopsea, oferind o protecție pe termen mult mai lung. Produsul a primit și Avizul Ministerului Sănătății în 2015, nr. 3222BIO/02/12.24.
Ce spun clienții despre STANDARD Antibacterian DURAZIV STANDARD Antibacterian este preferat de constructori pentru proiecte de referință, așa cum sunt spitalele și cabinetele medicale. Doru Riviș, constructorul responsabil de renovarea unităților de transfuzii sanguine ale fostelor Spitale Municipal și respectiv Maternitatea din Arad, în prezent secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, spune că a ales produsul DURAZIV datorită testului de laborator din Germania împotriva E. coli și Stafilococului Auriu, bacteriile responsabile de cele mai frecvente infecții intraspitalicești. „Fiind vorba de centre de transfuzie, igiena este obligatorie, de aceea am preferat STANDARD Antibacterian. Cred că ar trebui ca toate sălile de operație să fie zugrăvite numai cu produse certificate, cu efect antibacterian”, a subliniat constructorul. Tot la Arad, am discutat cu medicul Alexandru Ionescu, de la cabinetul stomatologic Nice Smile, care a ales STANDARD Antibacterian pentru că, în urmă cu nouă ani, când a deschis cabinetul, avizele de funcționare se primeau doar dacă pereții se vopseau cu lavabilă cu efect antibacterian: „Între timp, s-au mai schimbat normele, dar eu am vrut să folosesc acest tip de vopsea pentru renovare, mai ales că în cabinet efectuăm și intervenții chirurgicale, cum sunt cele de implantologie dentară, și este foarte important să avem un mediu steril”.
Tendințe la nivel internațional Potrivit studiului „Antimicrobial Coatings (Antimicrobial Powder Coatings and Surface Modification & Coatings) Market for Indoor air quality, Mold remediation, Medical/healthcare, Antimicrobial textiles, Construction, Food and Other Application – Global Industry Perspective, Comprehensive Analysis and Forecast, 2014 – 2020”, publicat la începutul acestui an, piața globală a produselor de acoperire antimicrobiene a fost evaluată la 2,10 miliarde de dolari în 2014 și se estimează că va ajunge la 5 miliarde de euro în anul 2020, America de Nord reprezentând 35% din consum. O altă prognoză care se regăsește în raport este că gradul de conștientizare tot mai mare referitor la infecțiile intraspitalicești va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării industriei produselor de acoperire antibacteriene. Totodată, un alt studiu, realizat de firma de cercetare Global Industry Analysts, arată că principalul motiv al dezvoltării produselor cu efect antimicrobian rămâne creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infecții intraspitalicești.

Produse & Sisteme