Stilul caleidoscop pentru un apartament șic

Liana Popa este blogger la avetisiperoz.ro, creator de conținut și iubitoare de culoare. Dar ce e mai important de știut despre ea e că și-a decorat cu multă creativitate apartamentul, combinând vechiul cu noul, obiectele cumpărate de la târguri sau găsite și recondiționate cu accesoriile de design. Crede cu tărie că, în privința amenajării unei case, nu trebuie să adopți un stil doar pentru că se poartă. Ca și în cazul hainelor, alege doar ce ți se potrivește!
Care au fost sursele de inspirație în amenajarea și decorarea apartamentului? Eu! Deoarece stilul meu, fie că ne referim la haine, apartamente, mâncare sau timp liber, cuprinde un mix de clasic, retro, obiecte de designer, lucruri din copilărie și piese DIY. Îmi place să combin o cămașă luată din second hand cu niște blugi obișnuiți și cu o pereche de pantofi care costă cât un bilet de avion. Mă bucur la fel de mult de o vacanță la Tuzla ca și de una la Paris, de o masă sofisticată, dar și de o gustare luată pe bordul mașinii. Așa că, era firesc ca în casa mea să se regăsească obiecte funcționale, piese de designer, lucruri dragi din copilărie și „comori” găsite în târgurile de vechituri. E un stil caleidoscop care funcționează perfect pentru mine.
Ai avut un plan de la început sau ai improvizat /adaptat pe parcurs? Știam clar cum vor fi anumite lucruri. Îmi doream gresie 3D la bucătărie și faianță albă retro pentru bucătărie și baie. Aveam literele cu PÎINE și alte câteva piese vechi din copilăria mea sau de prin târgurile de vechituri. Și am țesut în jurul lor.
Cât a durat amenajarea? Greu de zis. Am cumpărat apartamentul în iulie anul trecut, dar ne-am mutat în decembrie, când erau funcționale toate încăperile (bucătărie + living, baie, dormitor și o cameră atelier-dressing). Dar de arătat în reviste, deocamdată este doar bucătăria și livingul, la restul mai pigulim. A, și mai e și grădina, reședinta câinelui, la care încă nu avem un plan foarte clar.
Ai foarte multe accesorii pline de personalitate, cum ar fi literele din bucătărie sau mobila din sufragerie. Care e povestea lor? Literele provin de pe o clădire părăsită din București, un fost magazin de PÎINE. Deci, chiar sunt cu poveste și mă bucur că ea este spusă, în continuare, în casa mea. Îmi plac obiectele vechi și cred că ele spun povești diferite în funcție de locul unde locuiesc. Cât despre celelalte lucruri din sufragerie, știam două lucruri: că trebuie să se potrivească cu bucătăria (deoarece este un open space) și că voi avea un fotoliu Eames, pe care mi-l doream de mult. Am construit în jurul lor, adăugând obiecte. Celălalt scaun este găsit pe net, la niște tipi care vând obiecte retro. Masa este, de fapt, o ladă militară veche căreia i-am pus roți. Dulapul este găsit în târgul de vechituri de la Brașov și cărat la București cu mașina personală (și cu genunchii la piept), iar lampa este făcută de noi, dintr-un trepied vechi găsit pe internet, o lampă veche de gară (tot de pe net) și un bec nou și la modă.
Frigiderul e ciclam, mobila de bucătărie e gri, gresia are accente kaki. Ai avut o schemă de culori de la început? Nu. Știam doar că vreau culori neutre și pete de culoare din loc în loc. Am ales faianță albă, mobilă de bucătărie gri, așa încât mi-am permis un frigider cu personalitate. Ce planuri mai ai în viitorul apropiat? Să definitivez și celelalte camere, să îmi cresc mare blogul – locul unde adun tot felul de proiecte și colaborări dragi mie – și să mă bucur de tihnă.
După această experiență, dacă ar fi să dai un sfat celor care se află la început de proiect, care ar fi acesta? Să se documenteze foarte bine, să caute informații, stiluri și prețuri peste tot: pe internet, la prieteni. Văzând foarte mult îți dai seama mai bine ce e pentru tine. Și ce nu e. Și, încă ceva. Cu mobila, e ca și cu hainele. Nu trebuie să adopți un stil doar pentru că se poartă sau ai văzut la alții.

Produse & Sisteme