Cariere
Marca Duraziv și fabrica Duraziv fac parte din Grupul Saint-Gobain începând din anul 2021, astfel că la Duraziv echipele se dezvoltă în aceeași cultură promovată de Grup.
DEPARTAMENTELE NOASTRE
Activitățile pe care le desfășoară echipa operațională Duraziv sunt conduse local de Directorul General, către care răspund mai multe departamente – organizate pe funcțiuni
Există o strânsă cooperare între Grupul Saint-Gobain România, Saint-Gobain Construction Products România și Duraziv. Echipa și fabrica Duraziv fac parte integrantă din Grupul Saint-Gobain, astfel că la nivel operațional există o echipă dedicată Duraziv și un schimb de experiență constant între echipa Duraziv și echipele aferente diverselor funcțiuni din cadrul Grupului. Grupul Saint-Gobain a primit certificarea „Angajator de Top” și în 2023, în România pentru al 7-lea an consecutiv, iar la nivel international pentru al 8-lea an consecutiv – acum certificarea fiind activă în 40 de țări.
VINO IN ECHIPA NOASTRA SI POTI BENEFICIA DE:
- Programe de dezvoltare pentru angajații de la fiecare nivel al organizației
- Promovare în carieră, în cadrul Activităților Grupului Saint-Gobain din România
- Planificarea carierei individuale
- Diversitatea echipelor noastre, incluzând peste 100 de naţionalităţi
- Mobilitate în 75 de ţări
Cei peste 168.000 de angajați Saint-Gobain la nivel mondial continuă să scrie istoria unei companii care datează de mai bine de 350 de ani. Suntem mândri de contribuția pe care o avem la crearea unor spații de locuit durabile, confortabile, estetice, în întreaga lume și la îmbunătățirea vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.
Suntem o companie condusă de ambiția de a crea un viitor mai durabil și mai tangibil pentru oameni. Ne pasă de condițiile în care trăiesc, lucrează, învață sau se deplasează.
A te alătura companiei Saint-Gobain înseamnă să te alături unei comunități!
Departamentul
OPERAȚIUNI INDUSTRIALE
Departamentul
CERCETARE-DEZVOLTARE
Departamentul
COMERCIAL
Departamentul
FINANCIAR
Departamentul
LOGISTICĂ – TRANSPORT
Departamentul
ACHIZIȚII
Departamentul
RESURSE UMANE
CULTURA & MODUL NOSTRU DE OPERARE
Principiile de Conduită și Acţiune ale Grupului Saint-Gobain Grupul Saint-Gobain din care și Duraziv face parte, s-a format şi dezvoltat pe baza unor principii împărtăşite şi puse în aplicare în egală măsură de membrii conducerii şi de angajaţi.
A fost necesar să exprimăm în mod clar ceea ce așteaptă Grupul în prezent de la fiecare dintre noi pentru a face față acestor schimbări. Câteva sute de manageri au fost invitați să contribuie ca parte a grupurilor și atelierelor de lucru organizate în anul 2016. Am folosit propriile lor cuvinte care exprimă cine suntem, care este ADN-ul nostru, precum și ceea ce trebuie să devenim. Aceste cinci Atitudini Saint-Gobain se referă la toți angajații Grupului. Acestea reflectă atât moștenirea noastră cât și ambiția de a ajuta la crearea unor spații de locuit minunate și de a îmbunătăți viața de zi cu zi. Punându-le în practică zilnic, vom transforma această ambiție în realitate.
Angajamentul profesional
Se defineşte ca aplicarea, la cel mai înalt nivel, a competenţelor şi deprinderilor dobândite, necesitând o permanentă actualizare a acestora. Este nevoie de un deosebit angajament personal şi de disponibilitate faţă de îndeplinirea sarcinilor încredinţate, precum şi faţă de dobândirea cunoştinţelor necesare. Este necesară în mod special contribuţia concretă a fiecărei persoane la respectarea mediului, sănătăţii şi securităţii muncii.
Respectul față de ceilalți
Este o condiţie absolut necesară pentru dezvoltarea individuală şi profesională a fiecărei persoane. Acest principiu se aplică în cadrul Grupului la nivel mondial şi presupune respectarea pluralismului şi a culturilor, precum şi deschiderea faţă de oamenii de orice origine. Se manifestă prin capacitatea de a asculta, de a se informa, de a formula explicaţii şi de a dialoga.
Integritatea
Impune fiecăruia respectarea riguroasă a probităţii în activitatea sa profesională. Ea nu permite niciun fel de compromisuri între interesele personale şi cele profesionale, nici în cadrul Grupului, nici în relaţiile cu partenerii externi, oricare ar fi practicile locale. Pentru anumite categorii de personal se stabilesc reguli detaliate de conduită, în cazul în care acest lucru este impus de natura responsabilităţilor acestora.
Loialitatea
Este obligaţia de a avea un comportament corect în relaţiile cu superiorii, colegii, colaboratorii şi partenerii externi. Se interzice îndeosebi urmărirea unor scopuri personale care ar putea veni în contradicţie cu obiectivele vizate de societate sau de Grup. Ea presupune respectarea ordinelor şi regulilor interne ale societăţii şi Grupului.
Solidaritatea
Se bazează pe spiritul de răspundere al fiecăruia în mediul său profesional, pentru a înlătura atitudinile individualiste şi a valorifica munca în echipă şi aportul fiecărei persoane. Ea respinge modurile de desfăşurare şi administrare a unor activităţi care ar putea privilegia interesele personale în defavoarea intereselor societăţii sau Grupului.
Respectarea legalității
Societăţile din cadrul Grupului aplică în orice situaţie legile şi reglementările în vigoare în ţările în care îşi desfăşoară activitatea. În mod deosebit, se interzice efectuarea oricăror activităţi care ar putea încălca normele de drept privind concurenţa. Societatile din Grup se abţin de la orice formă de finanţare a partidelor şi activităţilor politice, chiar dacă legislaţia locală permite acest lucru. De asemenea, se respinge orice formă de corupţie active sau pasivă, atât în tranzacţiile pe plan intern, cât şi în cele pe plan international. În contextul principiilor de acţiune enunţate în cele ce urmează, se interzice utilizarea deliberată a eventualelor lacune sau lipsuri din legile sau reglementările în vigoare în folosul propriu, în cazul în care acest fapt se îndepărtează de practicile Grupului.
Respectul faţă de mediu
Societăţile din cadrul Grupului se înscriu într-un demers active de protecţie a mediului. Ele aplică un model de gestiune a unităţilor, oriunde ar fi amplasate acestea, care permite fixarea unor obiective măsurabile privind performanţele de mediu, precum şi evaluarea şi controlul periodic al acestor performanţe. Societăţile au ambiţia de a aduce principalii indicatori pertinenţi pentru performanţele de mediu ale unităţilor proprii la nivelul ndicatorilor specifici unităţilor eficace comparabile din cadrul Grupului, deși acest lucru presupune uneori depăşirea cerinţelor legislaţiei locale.
Respectarea sănătăţii şi securităţii muncii
Societăţile din cadrul Grupului se angajează să adopte măsurile necesare în vederea asigurării celei mai bune protecţii în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii. Societăţile îşi definesc politica de prevenire a riscurilor şi veghează asupra aplicării şi controlului aplicării acesteia. Ele aplică această politică atât faţă de proprii angajaţi cât şi faţă de angajaţii subcontractanţilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor Grupului. Ele au ambiţia de a aduce principalii indicatori de performanţă ai unităţilor lor în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii la nivelul indicatorilor specifici unităţilor eficace comparabile din cadrul Grupului – chiar dacă acest lucru presupune uneori depăşirea prevederilor legislaţiei locale în vigoare.
Respectarea drepturilor angajaţilor
Societăţile din cadrul Grupului veghează cu scrupulozitate asupra respectării drepturilor angajaţilor. Ele promovează dialogul social activ. Într-o manieră nelimitativă, şi chiar dacă acest lucru este permis de legislaţia locală, se interzice utilizarea muncii forţate, a muncii obligatorii sau a muncii copiilor, în mod direct sau indirect sau prin intermediul subcontractanţilor, în cadrul lucrărilor pe care le desfăşoară în unităţile Grupului. Se interzice practicarea oricărei forme de discriminare faţă de angajaţi, la recrutare, la angajare, pe parcursul sau la încheierea relaţiilor de muncă.
Apropierea față de clienți
Înțelegerea, anticiparea și satisfacerea nevoilor fundamentale ale clienților interni și externi în orice moment și la orice nivel al organizației. Cu această atitudine, personalul Saint-Gobain demonstrează o centrare puternică pe îndeplinirea nevoilor clienților, având în același timp abilitatea de a oferi în mod proactiv soluții creative atunci când este necesar. Pentru a realiza acest lucru, personalul Saint-Gobain trebuie să-și dezvolte empatia, adică abilitatea de a se pune în situația clientului și de a-și schimba perspectiva pentru a înțelege nevoile fundamentale ale celuilalt.
Antreprenoriatul
Să fii orientat spre rezultate, ca și cum aceasta ar fi propria ta companie. A acționa ca un antreprenor înseamnă să demonstrezi un angajament puternic și să ai un simț al proprietății: toate proiectele la care lucrezi sunt ale tale. Prin inițiativă personală și motivație, le poți asigura succesul. Acest lucru înseamnă și să ai un impact și să îți lași amprenta personală asupra rezultatelor, funcționalității și durabilității Saint-Gobain. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ai curajul de a-ți asuma riscuri și de a lua decizii pentru a promova rezultatele și funcționalitatea Grupului. În cele din urmă, a acționa ca un antreprenor se referă la a fi o parte activă în schimbare și a demonstra entuziasm pentru aceasta.
Inovarea
Abilitatea de a fi deschis și de a gândi diferit. Aceasta înseamnă a gândi liber, a fi original și a experimenta soluții noi. Aceasta implică orientarea spre viitor și anticiparea schimbărilor legate de piețe, clienți și tehnologie. În cele din urmă, aceasta este abilitatea de a promova un spațiu sigur, în care eșecul este acceptat ca fiind parte a jocului și în care oricine poate învăța din eșec.
Agilitatea
Abilitatea de a fi rapid în acțiune și gândire. Aceasta înseamnă a îmbrățișa schimbarea și a fi parte activă din ea. Pentru acest lucru, este necesar ca personalul Saint-Gobain să-și dezvolte autocunoașterea, cunoașterea echipei și a mediului înconjurător (atât în interiorul, cât și în exteriorul organizației), cunoscând punctele forte și metodele de perfecționare a persoanelor din jurul lor. De asemenea este necesară o mare cantitate de energie pentru a asigura două cerințe, a cunoaște capacitățile unei echipe și a adera întotdeauna la o perspectivă a dezvoltării durabile.
Cultură deschisă și antrenantă
Să ai o minte deschisă, indiferent de nivelul unde te afli în organizație. Aceasta înseamnă să accepți diferențele, să fii deschis pentru a primi feedback pozitiv sau negativ, să fii deschis pentru a încerca metode noi de lucru și colaborare (intern și extern), să creezi un spațiu sigur în care oricine să se poată exprima pentru a impulsiona spiritul de echipă. Aceasta înseamnă dezvoltarea unei abordări transversale și, în același timp, de a colabora, a avea o imagine globală și a învăța în mod continuu. Rămânând consecvenți cu Principiile generale de conduită și de acțiune, aceasta înseamnă și a avea un caracter exemplar, integritate, respect și încredere. Demonstrează o conducere incluzivă, care implică și dezvoltă oamenii, pe baza unui dialog deschis și semnificativ.