Casa ta – un mediu sănătos de creștere

Albă sau colorată, camera copilului trebuie amenajată cu multă grijă. Așa că, nu alegeți vopseaua într-o clipă!
Primii ani de viaţă sunt foarte importanţi în dezvoltarea copilului, iar casa în care creşte este principalul lui univers. Aici face primii paşi şi spune primele lui cuvinte, învaţă să se joace şi să exploreze fiecare colţ, aici îşi exersează primele izbucniri de creativitate, direct pe pereţi. Pe scurt, casa este locul unde ar trebui să se simtă liber şi în siguranţă.
Casa – un pericol pentru copilul tău? / Statistici îngrijorătoare O statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că, în prezent, sunt aproximativ 30 de milioane de copii bolnavi de astm (din circa 300 de milioane de persoane la nivel internaţional), o afecţiune care apare în jurul vârstei de cinci ani. În România, numărul copiilor bolnavi de astm este de aproximativ 100.000. Factorul declanşator este mediul înconjurător, de la poluarea aerului, praf, polen şi până la substanţele chimice aflate în produsele de curăţare folosite în casă sau compuşii organici volatili (COV) din compoziţia vopselelor şi solvenţilor pe bază de apă. Nu te-ai fi gândit că pereţii camerei copilului pot să îi pună sănătatea în pericol, nu? Ei bine, un studiu realizat în 2010 de Universitatea Harvard şi Universitatea Kalstad din Suedia pe aproximativ 400 de copii, arată că expunerea îndelungată la vaporii emanaţi de vopselele pe bază de apă poate conduce la sensibilităţi respiratorii, rinite, astm şi alergii. Pentru că majoritatea părinţilor obişnuiesc să renoveze camera înainte de naşterea copilului, expunerea la aceste substanţe se întâmplă chiar din primele zile de viaţă.
Soluții prietenoase de la Duraziv Pe scurt, compuşii organici volatili (COV) sunt substanţe dăunătoare pentru sănătate şi mediu. Din sutele de compuşi care fac parte din marea familie COV, studiul din 2010 îi identifică pe cei care au în compoziție glicol, ca fiind prezenți în majoritatea vopselelor pe bază de apă, în multe substanţe de curăţare, precum cele pentru geamuri, dar şi în materiale de construcţie, covoare din materiale sintetice, etc. Nu uita că şi vopseaua cu care sunt vopsiţi pereţii şcolilor, grădiniţelor și spitalelor conţine compuşi organici volatili. În timp ce vopselele lavabile obişnuite au între 30 şi 100 g/litru, Duraziv Fără Miros, vopsea superlavabilă cu Kauciuc® are maxim 12g/litru, fiind prima vopsea lavabilă din România etichetată Eco Label conform standardului de siguranţă impus de Uniunea Europeană (nu conţine amoniac, plumb, formaldehide etc). Mai mult, vopseaua este inodoră, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru cel care o aplică, cât şi pentru cei ce urmează să locuiască în camera respectivă (practic, se pot muta în aceeaşi zi în care s-a zugrăvit).

Produse & Sisteme