În ultima vreme, tot mai mulți producători de electrocasnice au început să pună accent pe funcţia estetică a produselor, nu doar pe cea practică. Este o tendinţă menită să evidenţieze designul şi tocmai de aceea culoarea joacă un rol foarte important. Astfel, puteţi începe crearea unei scheme cromatice pentru bucătărie chiar de la culoarea electrocasnicelor, de exemplu, a frigiderului.
Dacă vă place stilul retro vă propunem Gorenje Retro Collection! Culori pastel sau intense, pot fi armonizate cu mobilă alb-crem sau gri-grafit. Pentru pereţi, puteţi merge pe o culoare neutră – din gama de alb nuanţat, sau pe un ton mult mai deschis din aceeaşi familie cu mobila. Găsiţi în colecţia de bucătării Ikea foarte multe combinaţii de mobilier gri pe care îl puteţi accesoriza cu mânere metalice sau cu butoni ceramici coloraţi, pe care îi găsiţi într-o gamă foarte variată la ZARA Home. Dacă înlocuiți albul cu tonurile neutre, veți obține un decor de o eleganţă subtilă, mai ales dacă vorbim de o bucătărie deschisă, care trebuie integrată în living. Dacă aveţi un buget mai generos, alegeţi gama SMEG. Nouă ne place această nuanţă de portocaliu! Completaţi cu tonuri de alb-gri şi o tușă în aceeași nuanță cu electrocasnicele pentru a crea un spațiu fluid din punct de vedere cromatic.
Combinația roșu-alb-negru va fi mereu în tendințe, chiar dacă e cumva previzibilă. Alegeţi mobilier negru sau wenge, în linie, care să încorporeze electrocasnicele de culoare roșie, plăci ceramice stil mozaic „tablă de şah”, iar pentru pereţi, obligatoriu, un alb-crem, care să tempereze contrastul dintre roşu şi negru.
Dacă sunteţi adepţii unui stil mai îndrăzneţ, foarte modern, mergeţi pe mobilier şi accesorii care încorporează materiale precum sticlă, crom, MDF lucios şi punctaţi cu o culoare tare, pentru contrast. Nouă ne place această gamă mov-cardinal punctată de fructiera oranj, este o schemă pe baza a două culori contrastante.