NӒSTE – un cuib prietenos cu păsările

Andrei Butușină, arhitect și cofondator al studioului de arhitectură și design CRAFTR a răspuns provocării Asociației De-a Arhitectura și a construit “NӒSTE”, un cuib din elemente simple, prietenos cu păsările, care să poată fi făcut de oricine.
Povestește-ne puțin despre cum a început colaborarea cu “De-a Arhitectura” și despre cum ai ajuns să te implici în proiectul “Case Ciripite”. Colaborarea cu „De-a Arhitectura” a început în urma invitației lor de a participa la evenimentul de anul acesta, alături de alte birouri de design și arhitectură. Deși inițial am avut mai multe idei de realizare a cuibului pentru acest eveniment, în final am decis să construim varianta care poate fi reprodusă cu ușurință de către copii în cadrul unui workshop De-a Arhitectura.
Ce te-a inspirat să alegi designul căsuței? Care este povestea din spatele “NӒSTE”? Având în vedere că proiectul „Case Ciripite” se adresează copiilor, ni s-a părut important să găsim o abordare prin care să realizăm un cuib care să poată fi construit de oricine, din elemente simple care să poată fi găsite cu ușurință în comerț. Astfel, Naste este un exercițiu de improvizație ce încurajează abilitatea copiilor de a da noi întrebuințări obiectelor obișnuite. Este totodată o lecție de simplitate si sustenabilitate, de a face mai mult cu mai puțin, un obiect „Do It Yourself”. NASTE reprezintă o reinterpretare a formei simple a cuibului de păsări la care, pentru mai multă siguranța, am ales să adăugăm încă un element care să protejeze cuibul de intemperii.
De ce aspecte practice ai ținut cont când ai construit căsuța? Pentru a nu ne îndepărta de ideea de baza a proiectului nostru, cele mai importante aspecte de care am ținut cont în realizarea cuibului au fost: folosirea unor elemente ușor de găsit de către oricine ( în cazul de față, două boluri de lemn și elemente metalice de susținere) și asamblarea rapidă și cu un nivel minim de dificultate.
Știm că pentru decorarea căsuței ai folosit Duraziv email acrilic satinat fără miros. Din cele 17 nuanțe, care îți place cel mai mult? Pentru realizarea celor două cuiburi am folosit VERDE CRUD și GALBEN. Însă din gama de 17 nuanțe ale produsului Duraziv email acrilic satinat fără miros, preferatele noastre sunt BLEU și CAFENIU.

Produse & Sisteme