Nunțile anului 2015: aranjamente și culori

Nunta este un eveniment important pentru mulți dintre noi, iar dacă vrem să fie exact așa cum am visat, trebuie să fim atenți la orice detaliu. Amalia Petreanu, designer florist și fondatoarea Soul to Soul, ne-a povestit mai multe despre culorile pe care le-au preferat mirii în acest an.
Ce aranjamente și decorațiuni pentru nunți sunt la modă în anul 2015? Dacă ar fi să tragem o linie, putem spune că 2015 a fost un an plin de culori pastelate. Au predominat nuanțele de roz și crem; am avut culoarea șampaniei atât la mese, cât și la aranjamentele florale. Decorațiunile handmade au luat mare amploare în străinătate. Întâlnim acest trend și la nunțile din România? În România sunt puțini cei care aleg să se „joace” cu decorațiunile înainte de nuntă. Acest lucru se întâmplă, în general, fie pentru că nu au suficient timp, fie din cauză că sunt prea stresați ca să mai facă și altceva. Ca nunta să fie așa cum și-au imaginat, mirii au o listă lungă de lucruri pe care trebuie să le pună la punct.
Poți să ne spui un top 5 al culorilor care au înfrumusețat nunțile în sezonul 2015? Dacă ar fi să facem un top al celor mai folosite culori în decorațiunile și aranjamentele pentru nunți de anul acesta, cred că acestea ar fi crem, roz, lila, mov și verde crud. Care sunt cele mai întâlnite mixuri de culori pe care le preferă cuplurile în 2015? Din punct de vedere al mixurilor de culori, clienții noștri au preferat combinațiile de nuanțe deschise de crem, culoarea șampaniei și roz, cu nuanțe pastelate de lila, mov sau verde crud.
Există vreo diferență între preferințele de culoare ale miresei și cele ale mirelui? Sau este mireasa cea care decide culoarea nunții? Asist adesea la discuțiile în contradictoriu ale mirilor și am observat că, în final, decizia aparține miresei. Ea este cea care decide decorul salonului și, în general, cam toate aranjamentele pentru nuntă.
Putem vorbi despre anumite decoruri sau stiluri de amenajare care sunt la modă anul acesta? Nu putem spunem că există o modă în acest sens, mai important este ca decorul să se plieze pe stilul de amenajare a salonului. De exemplu, nu putem pune niște scaune chiavari într-o sală de cantină. E adevărat că aceste scaune sunt la modă, însă nu se potrivesc în orice decor. Rochii de mireasă clasice sau colorate? Cât de dispuse sunt româncele să renunțe la rochiile albe pentru unele mai colorate? Nu cred că vor renunța prea ușor la rochia albă. Deocamdată, am reușit să conving miresele să renunțe la clasicele buchete realizate cu trandafiri albi și să le înlocuiească cu ceva mai colorat – trebuie să profităm de tot ce ne oferă natura.
Dacă tot a venit vorba despre toamnă, ne poți spune care sunt culorile- vedetă pentru evenimente în funcție de anotimp? Nunta este un eveniment important pentru multe cupluri. O pregătesc din timp, iar decorațiunile și aranjamentele florale sunt alese în funcție de preferințele mirilor și mai puțin de cum e vremea de afară.
Din ce în ce mai multe cupluri optează pentru nunți tematice. Care sunt cele mai întâlnite preferințe în acest sens? Am observat că, în general, mirii își găsesc inspirația în filme și cinema sau aleg tematici boeme inspirate din natură, cu fluturi, flori și alte elemente organice. Un alt trend pe care l-am întâlnit sunt călătoriile – multe cupluri optează pentru decorațiuni care îi aduc mai aproape de specificul unei țări sau culturi.

Produse & Sisteme