Produse inovative – antimucegai

Aer curat, pereți sănătoși – vopsea lavabilă pentru baie și bucătărie
Aerul pe care îl respirăm este adesea contaminat cu micro-organisme, unele cu risc patogen, cum ar fi sporii de mucegai și fungii. Se fixează oriunde, pe lemn, carton, covoare sau zidărie, se propagă cu ușurință prin aer și pot fi inhalați de oricine, de aceea curățarea cu regularitate a pereților – aspirare și ștergere cu o cîrpă umedă, și zugrăvirea zonelor supuse la umiditate și căldură – băi, bucătării, sînt două sarcini obligatorii pentru menținerea unui aer sănătos în casă. DURAZIV vopsea igienizantă pentru baie și bucătărie este soluția perfectă pentru prevenirea igrasiei și mucegaiului, asigurînd o protecție de durată spre deosebire de alte vopsele lavabile din aceeași categorie.
Mucegaiul – un pericol pentru sănătate În mod natural, în aer se găsesc milioane de specii de mucegai, iar cele mai frecvente specii care se formează în locuință sînt Stachybotris chartarum („mucegaiul negru”), Aspergillus, Penicillium. Fiind vorba de spații închise, dacă este lăsat să se înmulțească, oricare dintre aceste specii de mucegai, dar mai ales “mucegaiul negru”, poate deveni un pericol pentru sănătate, în special în cazul persoanelor mai vulnerabile, cum sînt copiii și vîrstnicii, provocînd alergii, infecții respiratorii, afecțiuni cutanate etc.
De ce o vopsea specială pentru baie și bucătărie? Pereții din baie și bucătărie sînt supuși unor condiții speciale, cum ar fi umezeala și căldură în exces. Dacă adăugăm și lumina, avem toate condițiile necesare colonizării cu spori de mucegai. Majoritatea vopselelor pentru baie și bucătărie au în compoziție biocid, o substanță activă care protejează pelicula de vopsea împiedicînd penetrarea la suprafață a sporilor sau, după caz, fixarea lor în porii acesteia. Biocizii convenționali sînt particule microscopice dispersate liber în vopsea. Pe măsură ce pelicula este supusă acțiunii vaporilor de apă din atmosferă și razelor UV, aceste particule migrează la suprafață și se consumă rapid, prin evaporare, uneori chiar și la cîteva luni de la zugrăvire. În acest fel, vopseaua se va comporta ca orice altă vopsea lavabilă, fără niciun efect anti-mucegai.
Inovația DURAZIV Spre deosebire de vopselele lavabile obișnuite, DURAZIV vopsea igienizantă pentru baie și bucătărie se bazează pe o tehnologie de ultimă generație care garantează efectul de durată anti-mucegai. Particulele de biocid se prezintă sub forma unor micro-capsule concentrate, învelite în scuturi organice, fapt ce asigură o eliberare lentă a substanței active și împiedică separarea biocidului de rășina din vopsea (formează o legătură chimică puternică). Mai mult, datorită acestei metode, vopseaua poate fi aplicată și cu pistolul pentru că, în ciuda presiunii, particulele de biocid încapsulate nu se sparg.
Avantajele vopselei igienizante DURAZIV baie și bucătărie Efect de durată anti-mucegai Este perfect permeabilă la vapori și peretele poate să respire Se aplică ușor, direct din cutie (nu mai e nevoie de tavă) Formează un film compact, cu pori foarte mici, care împiedică aderența sporilor de mucegai Este testată de laboratoarele Troy Germania și avizată de Ministerul Sănătății
Aplicare și întreținere Produsul se aplică numai după ce a fost îndepărtat mucegaiul, prin ștergere cu o cîrpă umedă și, eventual, cu substanțe anti-mucegai. Trebuie îndepărtate posibilele surse de umezeală cum ar fi o țeavă care curge, infiltrații de apă din exterior, punți termice care nu conferă o izolație corectă etc. Încăperile trebuie aerisite frecvent

Produse & Sisteme