Sfaturi utile pentru o bucatarie impecabila

Nu e un secret pentru nimeni că baia și bucătăria sunt încăperile cele mai predispuse la apariția igrasiei și mucegaiului. Abur, condens, aerisire insuficientă, o vopsea lavabilă de slabă calitate sunt factori care favorizează aceste probleme. DURAZIV vă recomandă vopseaua igienizantă Baie și Bucătărie, o soluție de calitate pentru renovări de durată.
Dincolo de aspectul inestetic (cunoaștem cu toții inflorescențele gri-maronii de la colțurile camerelor) și de problemele de structură pe care le cauzează (distruge vopseaua pereților, tencuiala sau alte materiale poroase, precum plăcile de gips-carton), mucegaiul și igrasia sunt un pericol real pentru sănătate. Strănut, ochi iritați și erupții cutanate, sunt doar câteva dintre simptomele cu care se pot confrunta adulții, dar mai ales copiii, mult mai vulnerabili la bacterii și mult mai predispuși la afecțiuni precum alergiile respiratorii și astmul.
De ce vopseaua igienizantă pentru Baie și Bucătărie? 1. Vopselele lavabile obișnuite care conferă protecție antimucegai sunt formulate prin adăugarea unei cantități de biocid. Această substanță activă este cea care inhibă dezvoltarea și înmulțirea coloniilor de bacterii (ex. Aspergillus, Penicillum) la nivelul suprafeței vopsite. Dar, din cauza particularităților chimice, biocidul se evaporă rapid și în mai puțin de 6 luni efectul dispare. Nouă tehnologie folosită de DURAZIV pentru vopseaua igienizantă Baie și Bucătărie permite polimerizarea biocidului direct în rășină sub forma unor micro-capsule multi-strat. Astfel, biocidul este eliberat lent, indiferent de acțiunea aburului și umezelii de pe perete, oferind o protecție mult mai îndelungată împotriva sporilor de mucegai, inclusiv a „mucegaiului negru” – Stachybotris chartarum.
2. Un alt avantaj al noii tehnologii este acela că vopseaua poate fi colorată fără modificări de nuanță, de obicei acesta fiind efectul biocidului. Puteți folosi cu încredere pigmenții superconcentrați DURAZIV Essenza, în cazul în care optați pentru o bucătărie colorată, și veți obține exact nuanța dorită!
3. Dacă apelați la un meșter și va aplica vopseaua cu pistolul, puteți sta liniștit că efectul anti-mucegai nu dispare! Biocidul este protejat de mai multe învelișuri rezistente la presiune, spre deosebire de particulele dispersate liber în vopseaua obișnuită, care se sparg și astfel substanța se evaporă rapid.
Nicio vopsea lavabilă nu se aplică direct peste mucegai, ci numai pe suprafețe curățate în prealabil și, după caz, tratate corespunzător. Este obligatorie identificarea cauzei apariției mucegaiului și eliminarea oricărei surse de umiditate care afectează peretele. Menținerea unei temperaturi și ventilații corespunzătoare în încăpere, sunt condiții obligatorii pentru a a garanta efectul durabil anti igrasie și mucegai al vopselei lavabile igienizante DURAZIV Baie și Bucătărie.
Cum previi mucegaiul și igrasia în baie și bucătărie: Țineți ușile și ferestrele de la baie și bucătărie închise. Împiedicați astfel extinderea umezelii și în alte încăperi. După duş, îndepărtați apa de pe pereţi. Prosoapele ude trebuie puse la uscat pe calorifer sau în exteriorul casei. Diminuați umiditatea din bucătărie instalând o hotă.

Produse & Sisteme