Pentru living am ales stilul colonial. Dezvoltat odată cu colonizarea Americii de către britanici (1608 – 1830), acest tip de amenajare se traduce prin folosirea unor textile cu aspect preţios, cum ar fi mătasea, a imprimeurilor animal print sau cu elemente de inspiraţie vegetală, a lemnului de esenţă rară – teak, sau utilizarea împletiturilor din fibre naturale. E un stil care se pretează pentru o locuinţă aerisită, fără mult mobilier, luminoasă, cu atmosferă relaxată.
Tips&tricks Alegeți un fotoliu cu un imprimeu luxuriant, într-un verde puternic. Organizaţi o mini galerie foto cu imagini alb-negru în rame de un auriu stins – veţi crea astfel un punct focal în cameră şi veţi atrage atenţia şi asupra pereţilor Completați decorul cu multe plante verzi, exotice, cu frunze mari, sau cu câteva orhidee fucsia, mov indigo etc. Pentru pereţi, puteţi alege un ton din secţiunea Neutre – de exemplu, C13 – 01 şi să combinaţi cu un ton nuanţat de alb, de exemplu C00 – 05, pentru tavan. Dacă vă plac vacanţele la mare, stilul nautic poate fi o idee bună pentru amenajare, iar tonurile neutre sunt cele mai potrivite pentru a balansa accentele de bleumarin sau roşu specifice acestui stil. Tonuri discrete, care te duc cu gândul la plaje însorite, cu nisip fin, la cochilii de scoici, la umbrele de soare acoperite cu stuf, iată care pot fi sursele de inspiraţie atunci când alegeţi culoarea pentru pereţi.
Tips&tricks Secţiunea Neutre din cartele ColorPRO vă oferă o paletă foarte largă de nuanţe potrivite pentru stilul nautic. Noi am ales C13-06. Adăugaţi elemente de decor confecţionate de voi, pentru a păstra aerul de vacanţă şi a personaliza mai bine locul. Noi am umplut nişte borcane cu scoici culese de pe plajă, voi puteţi să mergeţi mai departe cu imaginaţia şi talentul de a bricola, de exemplu să confecţionaţi un picior pentru o veioză din bucăţi de lemn aduse la ţărm de valuri. Nouă ne place bucătăria acestui apartament din Eforie Nord, tocmai pentru că stilul de amenajare se armonizează perfect cu locaţia. Mobila albă de la Ikea a fost combinată cu un blat de stejar, care să amintească de puntea de lemn a unei corăbii, ca şi parchetul, de altfel. Faianţa clasică a fost înlocuită cu un mozaic, nu doar culorile sunt în stil navy, ci şi forma pietricelelor aminteşte de cele pe care le aduce marea la mal, rotunjite de valuri. Micile obiecte de decor sunt alese cu grijă, având aceeaşi sursă de inspiraţie – marea. Un fotoliu de ratan, un covoraş în dungi alb-albastru şi câteva mici accente de roşu-coral, completează decorul în mod echilibrat.