Zugrăvește fără trafalet și obții un perete cu aspect de tapet!

 
colaj before and after
 

Cine ar fi zis că vopseaua lavabilă poate ține loc de tapet? Avem pentru voi câțiva pași simpli. Atenție: e nevoie de răbdare!

Tapet sau vopsea - o dezbatere veche, de când lumea (culorilor!) și o întrebare  prezentă adesea pe buzele celor care își propun să redecoreze.  Noi avem o soluție creativă: vopsea lavabilă cu efect de tapet! Este vorba despre o tehnică inedită de aplicare a vopselei lavabile, fără pensulă sau trafalet, doar cu o gletieră! Aveţi nevoie de puţină  imaginație şi ceva mai multă îndemânare!

 

Scăpaţi, astfel, de ciupercile și mucegaiul care pot apărea sub tapet și, mai mult decât atât, puteţi schimba modelul și culoarea de câte ori vreţi fără costuri mari. Iată cum, în 3 pași simpli:

Materiale necesare

  • gletieră și șpaclu
  • bandă adezivă de hârtie de 0,5 - 1 cm lățime
  • vopsea superlavabilă cu Kauciuc DURAZIV ColorPRO (C04-03, C12-38, C12-39, C12-40)
  • scară

Grad de dificultate: mediu spre mare

Durată: ½ zi

Pasul 1: Alegeți peretele pe care vreți să îl colorați și asigurați-vă că este curat și perfect uniform. Dacă e nevoie, adică dacă peretele nu a mai fost zugrăvit, aplicați un strat de amorsă, aceasta va fixa praful şi va egaliza suprafeţele cu absorbţie diferită. Folosiţi DURAZIV Amorsă concentrată cu Kauciuc.

Pasul 2: Lipiți bandă adezivă la colțuri și de-a lungul peretelui pe care urmează să lucrați: vă va ajuta să nu-i murdăriți pe ceilalți.

Pasul 3: Cu ajutorul gletierei întindeți culorile pe perete, una câte una. Începeți cu nuanța mai închisă și continuați, cu mișcări unduite, cu celelalte mai deschise. Trebuie să lucraţi repede, ca să nu se usuce primul strat şi, astfel, să puteţi realiza un amestec între acesta şi cel de al doilea.  La final, adăugaţi tuşe scurte din culoarea cea mai deschisă acolo unde vreţi să „luminaţi” mai mult peretele.

colaj camera galbena adolescenti

Atenție: Pentru a proteja podeaua, acoperiți-o cu o folie de plastic. Este o lucrare plină de migală, dar și cu potențial de murdărire.

pont colorare

Noi am combinat patru nuanțe din cartela DURAZIV ColorPRO, foarte apropiate. Tocmai pentru că se amestecă între ele, alegeţi-le cu grijă ca să evitaţi surprizele! Alegeţi culori din aceeşi gamă cromatică (schema monocromatică) sau o schemă dinamică (3 culori care formează un triunghi pe roata culorilor). Aflaţi mai multe despre schemele cromatice.

colaj paletar
 
colaj before and after
colaj etape
colaj paletar